Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Janne Andersson om tiden utan landskamper

Så hanterar landslaget kriget i Ukraina.
Janne Andersson.
Foto: MICHAEL CAMPANELLA / BILDBYRÅN
Janne Andersson.
Foto: MICHAEL CAMPANELLA / BILDBYRÅN

Den kommande veckan ska Sveriges VM-öde avgöras i play off.

Detta efter att man i höstas missade möjligheten att ta sig direkt till mästerskapet via kvalet. 

– Jag har varit vråltjurig, säger Janne Andersson om tiden sedan han senast samlades med sina spelare.

Sverige avslutade VM-kvalet i höstas med två raka förluster, borta mot Georgien och Spanien. I och med det ställs man nu mot Tjeckien i en playoff-semifinal innan Polen väntar i en eventuell final.

När landslaget samlas på måndagen menar förbundskapten Janne Andersson att det har varit fyra jobbiga månader sedan de senast sågs.

– Jag har ju tjurat i fyra månader. Men spelarna har ju spelat matcher och hållit igång, men jag har inte hållit på med fotboll. Vi fick inte åka på januariturnén och det så jag har varit vråltjurig. Men det är någonting helt annat för spelarna, så det är ingenting vi behöver agera på.

– Nu är man så het, Wettergren är väl i rött stadie redan nu, det brinner i honom redan där ute på träningen så vi är heta på det. 

Janne Andersson om tiden utan matcher

Det är kort om tid innan första matchen som är redan på torsdag. 

– Det är väldigt kort om tid, vi spelar på torsdag, men vi har kunnat prestera bra med samma förutsättningar tidigare. Det är inget att skylla på, men visst är det speciellt. Vi måste vara tydliga hur vi vill ha det. Vår bild av Tjeckien är tydlig, sedan hoppas jag att vi är förberedda inför matchen, säger förbundskaptenen om förutsättningarna. 

Under måndagens träning körde Daniel Sundgren och Emil Krafth individuellt och deltog inte kollektivt. Övriga 23 spelare var ute på Friends arenas gräsmatta och deltog i träning efter belastningsgrad. 

Elanga startar inte mot Tjeckien

Tydligt besked fr
Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Få 100 kr i bonus – bli kund och spela på sport!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset