Janne Andersson under landslagets samling Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅNJanne Andersson under landslagets samling Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN
Janne Andersson under landslagets samling Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN
Janne och hustrun Ulrika Foto: TV3Janne och hustrun Ulrika Foto: TV3
Janne och hustrun Ulrika Foto: TV3

Janne Andersson får kritik – av frun Ulrika

Publicerad

Som förbundskapten får Janne Andersson ställa sig in på att folk har åsikter om hur han sköter sig jobb.

Men en av hans tuffaste kritiker är hustrun Ulrika.

– Du tar sån tid på dig att byta. Det har vi tjatat om i trettio år, säger Ulrika Andersson i TV3 Sport-programmet Wenström.

Två dubbelmöten väntar Sverige härnäst i VM-kvalet. Först Luxemburg, därefter Bulgarien. Det är två matcher där svenskarna väntas ta sex poäng av sex möjliga och därmed ta upp kampen med Holland och Frankrike om gruppsegern.

Janne Anderssons första match som förbundskapten resulterade i en poäng mot Holland. Och bland spelarna märker man av en god känsla inför det som beskrivs som "det nya landslaget".

Men Andersson har också kritiker. En av dem är hans hustru sedan 25 år tillbaka, Ulrika Andersson.

"Vi har tjatat om det i trettio år"

Båda två gästar Ola Wenströms intervjuprogram Wenström, som sänds i kväll klockan 21.00 på TV3 Sport HD.

– Jag är snabbtänkare, Janne är långsamtänkare. Det är därför du byter så sent. Du tar sån tid på dig att byta. Det har vi tjatat om i trettio år. Du börjar tänka på byten i minut 50, sen går det 20 till och då är det ju för sent. Om jag får säga vad jag tycker, säger Ulrika Andersson.

– Det är ingen som har bett dig om just det, svarar Andersson i programmet och följer upp med en resonerande replik.

"Ulrika förstår inte"

– Ulrika har aldrig varit fotbollstränare. Skulle någon av experterna insjunkna, ring henne, så har du någon som kan bidra med allt. Ulrika förstår inte att man förbereder ett lag för en match i en vecka. Och man tror att det laget är bäst på att genomföra planen. Man måste också ge dem chansen att misslyckas.

Ulrika får dock sista ordet:

– Men om någon misslyckas i 70 minuter, ska stackaren få fyra minuter på sig att lyckas då?

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag