Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jannes kritik mot tv- bilderna: ”Osportsligt”

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

MADRID/STOCKHOLM. Sverige stängde sin träning inför matchen mot Spanien. 

Men träningen sändes på tv-skärmarna i pressrummet på Santiago Bernabeu-stadion.

Det får Janne Andersson att reagera. 

– Det är lite osportsligt, säger Sveriges förbundskapten Janne Andersson.

Sverige är redo för måndagens tidiga gruppfinal i EM-kvalet mot Spanien. Sverige genomförde en träning på matcharenan Santiago Bernabeu på söndagskvällen. Den första kvarten var öppen för medier, men resten av träningen stängd.

Men den uppmärksamme kunde ändå ta del av bilder från Blågults träning.

I pressrummet på Santiago Bernabeu-stadion visades arenans läktare och planen Sverige tränade på på tv-skärmar. 

– Man klarar nog att zooma in i efterhand. Jag är en vän av ordning och tycker väl i så fall det är lite osportsligt. Det får Jakob (Karembo Andersson, presschef) och Stefan Pettersson (landslagschef) ta. De får agera kraftfullt i den här frågan, säger Janne Andersson med ett flin.

Efter träningen kontaktade landslagschefen Stefan Pettersson Uefa om att en kamera filmat landslagets stängda träning.

– Vi kommer även att skicka något om det till Uefa för att påtala för dem vad som hände, säger Stefan Pettersson. 

Spanien väntas byta åtta spelare

Under lördagskvällen rapporterade spanska medier att Spanien väntas göra hela åtta ändringar i startelvan jämfört med segern mot Färöarna i fredags. Trots det upplever Janne Andersson inte det kommande motståndet som svårscoutat.

– Angående Spanien har de bytt ett antal spelare till en del matcher. Så det kanske blir en del förändringar nu också. Vi har ganska klart för oss vilken matchplan vi ska ha, säger han. 

Sverige kommer senast från en 3-0 seger mot Malta. I den matchen var mittfältsveteranden Sebastian Larsson petad till förmån för Kristoffer Olsson. 

– Det är svårt nu också och det var väldigt många spelare som gjorde en bra match mot Malta. Jag tycker att många spelare sett pigga ut. Men jag konstaterar att det är roligt att många spelare är så pigga och gör bra ifrån sig, säger Janne Andersson.

Knepet för seger: VM-mötet med Tyskland

Senast Sverige mötte ett lag på den högsta internationella nivån var för ett knappt år sedan. Då föll Sverige mot Tyskland i en dramatisk match i VM:s gruppspel. 

Inför matchen mot Spanien har landslagsledningen visat spelarna flera bilder från den matchen med förklaringen att Spanien mest påminner om tyskarna.

Även om Sverige på förhand ses som en underdog mot Spanien är det ett landslag med självförtroende som tar sig an ett stjärnspäckat motstånd. 

– Vi vet att ingenting är omöjligt och kan få med oss en poäng eller till och med tre. Jag hoppas vi kan visa det i morgon, säger Sveriges vikarierande lagkapten Albin Ekdal.