Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Janne Andersson om Anthony Elanga

Så hanterar landslaget kriget i Ukraina.
Anthony Elanga har slagit igenom i Manchester United den här säsongen.
Foto: PHIL DUNCAN/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK / PHIL DUNCAN/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Nu finns Elanga med i Janne Anderssons landslag.
Foto: ZAC GOODWIN / STELLA PICTURES / PA
Janne Andersson.
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN

Anthony Elanga, 19, är uttagen till Sveriges VM-playoff.

Enligt förbundskaptenen startar han inte mot Tjeckien.

– Det kommer han inte göra, säger Janne Andersson.

Anthony Elanga, 19, har visat prov på storform i Manchester United den här säsongen. Han har noterats för tre mål på 15 matcher och gjorde bland annat mål för United på bortaplan mot Atletico Madrid i Champions League för ett par veckor sedan.

Att Elanga skulle representera herrlandslaget har inte varit givet på förhand. 19-åringen, som representerat Sverige på U21-nivå har nämligen även haft möjlighet att välja spel för England och Kamerun. Men i förra veckan belönades Elanga med en uttagning i landslaget till VM-playoffet mot Tjeckien på torsdag. Även om Elanga är uttagen i landslaget är han inte låst för spel i Sverige, detta eftersom att han inte spelat en officiell tävlingslandskamp.

Janne om Elanga

Janne Andersson planerar heller inte att kasta in Elanga mot Tjeckien på torsdag, enbart för att låsa honom till det svenska landslaget i framtiden. Enligt förbundskaptenen har Manchester United-stjärnan meddelat honom att det bara är Sverige som gäller.

– Jag resonerar inte så (byta in Elanga för att låsa honom). Han har sagt att Sverige gäller till hundraprocent. Jag litar på det han sagt till mig, understryker förbundskaptenen.

Är det svårt för Elanga och de nya spelarna att spela redan nu mot Tjeckien?

– Det beror på vilken roll man har (i laget). Pratar vi om en sådan som Anthony, skulle vi jaga ett mål då kan vi ta in honom. Om vi försvarar och ska kontra, då kan vi använda honom på det sättet också. Kommer han spela från start? Det kommer han inte göra, om inget oförutsett sker. Men han kan definitivt hoppa in för oss.

Jannes svar om Anthony Elanga

Tydligt besked från Janne - startar inte matchen mot Tjeckien.
Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Ta del av vårt erbjudande – bli kund, spela på sport och få 100 kr i välkomstbonus!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset