Foto: MATTEO BAZZI / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: MATTEO BAZZI / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: MATTEO BAZZI / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: DANIEL MALMBERG / DANIEL MALMBERG EXPRESSENFoto: DANIEL MALMBERG / DANIEL MALMBERG EXPRESSEN
 Foto: DANIEL MALMBERG / DANIEL MALMBERG EXPRESSEN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNFoto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
 Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Jakob Johanssons första ord efter skräckbilderna

Publicerad

Jakob Johansson drog av korsbandet i bragdmatchen på San Siro. 

Nu berättar han för första gången om den otäcka skadan. 

– Det känns enormt tråkigt om det blir så (att han missar VM), men jag har nog inte riktigt bearbetat det. Jag har inte kommit så långt i min sorgeprocess. Jag tar en sak i sänder, säger han till Aftonbladet

Jakob Johansson blev stor svensk hjälte när han i den första playoffmatchen mot Italien sköt in 1-0 bakom Gianluigi Buffon. 

Ett mål som kom att bli helt avgörande. 

Returmatchen slutade mållöst efter en heroisk defensiv insats från det svenska laget. 

En som dock inte kunde vara med och njuta av segerns sötma när slutsignalen ljöd var just Jakob Johansson. 

Tidigt i matchen vred han sitt knä illa och fick bäras ut på bår. 

Janne Anderssons ord om Jakob Johansson

Direkt började det spekuleras i att korsbandet kunde vara av och direkt efter matchen berättade landslagets presschef Niklas Bodell att Johansson hade förts till sjukhus. 

Tisdagen började med att förbundskapten Janne Andersson på sin presskonferens bekräftade farhågorna. 

– Vi börjar med något tråkigt. Det är gällande Jakob Johansson. Han drog främre korsbandet. Han är borta ett tag. Det jättetråkigt för Jakob. Vid maten tog vi en gemensam skål för den gode Jakob. Det är väldigt tråkigt för Jakob, jag lider med honom, säger Andersson. 

Jakob Johanssons första ord om skadan

Andersson hoppas dock att Johansson ska kunna vara tillbaka till VM i Ryssland nästa sommar. 

– Man brukar säga 6 månader. Det kan gå snabbare. Så det ska man nog inte utgå ifrån. Men det blir lite snålt, det är inga stora marginaler. Om ett halvår är vi framme i mitten på maj. Jag hoppas på en snabb rehabilitering. 

Johansson har nu rest tillbaka till Aten och berättar nu om skadan. 

– Det var en smärta jag inte känt tidigare, det gjorde väldigt ont. Det knäppte till i knät, säger han till Aftonbladet

– Jag fick vara med på festen på hotellet i natt. Det var bättre fart på partyt hos dem som inte hade dragit av främre korsbandet…

Nu väntar operation för Johansson. Exakt när den kommer att äga rum är inte klart, men Johansson hoppas att den blir av den här veckan. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag