"Jag vill gå ut och ge Zlatan en manskram"

Publicerad

Zlatan Ibrahimovic knäckte England med sina fyra klassmål och hela världen hyllar lagkaptenen.

Vid sista målet brast det för brittiska talkSPORTs kommentator, den tidigare storspelaren Stan Collymore.

– Jag vill gå ut och ge dig en manskram, sade Collymore i euforin efter bicykletan fram till 4-2.

Det är redan en klassisk uppvisning i svensk fotbollshistoria.

Zlatan Ibrahimovics gjorde fyra mål i världsklass mot England i premiärmatchen på Friends arena och ledde laget till seger 4-2.

Även engelsmännen imponeras av Zlatans uppvisning. Det märktes inte minst i brittiska talkSPORTs sändning från matchen där den före detta Liverpool-anfallaren Stan Collymore är expertkommentator.

"Ganska lugn kväll för Zlatan"

När Zlatan satte frisparken fram till 3-2 i slutet av andra halvlek började han på upp i tonläge.

– Det ska inte gå att få sådan kraft på bollen men han fick det. Han kunde ha gjort fem sex mål i kväll. Och då har det ändå varit en ganska lugn kväll för Ibrahimovic, sade Collymore.

Men superstjärnan hade finalnumret kvar.

På övertid hamnade Englands målvakt Joe Hart utanför straffområdet och stod för en misslyckad nick-rensning rakt upp i luften.

Galnaste målet

Det tog en jagande Zlatan Ibrahimovic vara på och satte en bicykleta, från en bra bit utanför straffområdet, fram till slutresultatet 4-2.

Där brast det för Stan Collymore.

– Åh, herregud, det är ett galet mål. Det är det galnaste mål jag någonsin sett på en fotbollsplan. Helt otroligt av Zlatan Ibrahimovic. Världsklass!, säger Collymore och fortsätter i eufori:

– Jag vill gå och ge dig en manskram. Vilken vacker match, spelad på ett vackert sätt. Vilken avslutning. Det är inte ofta jag ställer mig upp och applåderar men Zlatan Ibrahimovic…

"Tack Zlatan"

Efter en stund började den 41-årige före detta Premier League-stjärnan lugna ner sig lite men fortsatte hylla Zlatan.

– Jag skriker ofta på talkSPORT när det blir mål. Men det här var med ryggen mot mål, ur dålig vinkel, högt upp i luften. Han behövde visa teknik för att få bollen dit han ville. Tack Zlatan Ibrahimovic, tack.

 

HÖR COLLYMORE NÄR ZLATAN GÖR 4-2 (Klicka på 21.00-21.30 till höger och spola sedan fram till 19.25 i klippet).

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag