Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Jag var inte beredd på att det skulle ta så mycket”

Kosovare Asllani.
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kosovare Asllani.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Kosovare Asllani tillsammans med Filippa Curmark och Elin Rubensson.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Kosovare Asllani.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

BRATISLAVA. Trots att hon är dubbelt vaccinerad blev Kosovare Asllani sjuk i corona. 

Nu berättar landslagsstjärnan för första gången om sjukdomstillståndet och hur hon drabbades hårdare än vad hon trott. 

– Jag hade i stort sett alla symptom, säger Asllani. 

Efter besvikelsen i OS-finalen vände de flesta svenska damspelare hem på semester innan ligorna åter skulle starta runtom i Europa. 

För Kosovare Asllanis del blev det däremot inte den ledighet hon hade hoppats på. Kort efter att Real Madrid-stjärnan gjort sig redo för att vila upp sig i Sverige testade hon positivt för corona. 

Trots att Asllani är dubbelvaccinerad blev hon chockad över hur kroppen reagerade på sjukdomen. 

– Det var annorlunda, jag var inte förberedd på att bli sjuk vilket man kanske aldrig är. Man har tagit till sig av alla restriktioner och är väldigt försiktig, dessutom är man en elitidrottare så var jag inte beredd på att det skulle ta på mig så mycket som det gjorde. 

– Jag kände av och hade i stort sett alla symtom man kan få av det. 

Hur mår du nu? 

– Nu har jag precis kommit tillbaka och har varit i träning i ungefär en vecka och det tar alltid lite tid med den fysiska statusen, speciellt efter den här sjukdomen. 

Asllani: ”Känner mig hyfsad”

Hon hyllar stödet från klubben som varit noga med tester, framför allt med hjärtat, för att se att allt varit okej på vägen tillbaka. 

 – Det har stegrat mig lite åt gången för att jag inte ska dra på mig något och även vara försiktig med allt. För egen del känns det som att jag är på väg tillbaka. 

Blev du orolig någon gång? 

– Nej, egentligen inte. Jag var mer orolig att jag skulle missa matcherna mot Manchester City i Champions League. Och tyvärr missade jag ju en av dem helt. 

Huruvida Real Madrid-stjärnan är redo för 90 minuter kan hon knappt själv svara på än. VM-kvalmatchen mot Slovakien är först på fredag vilket Asllani ser som positivt. 

– Jag känner mig ändå i bra skick, eller hyfsat. Jag kände mig pigg senast när jag kom in mot Atletico Madrid i ligan och spelade en halvlek. Men man behöver ett par dagar till för att vara helt hundra, säger hon.