Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag tar inte ut spelare förrän det är dags”

Foto: SVEN LINDWALL
Foto: UEFA / BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic missade EM på grund av en knäskada. 

Men svensken ska vara inställd på fortsatt spel i det svenska landslaget, uppger SVT. 

– Jag tar inte ut spelare förrän det är dags att ta ut truppen, säger förbundskapten Janne Andersson till Fotbollskanalen

I våras gjorde Zlatan Ibrahimovic comeback i det svenska landslaget, efter att ha tackat för sig 2016. Den svenske anfallaren spelade mot Georgien och Kosovo i slutet av mars, och bidrog med två assist. 

Ibrahimovic tvingades sedan tacka nej till EM på grund av en knäskada, som han senare opererades för i Rom. Zlatan uppges kunna vara tillbaka i spel när säsongen med Milan drar i gång i augusti. 

Samtidigt uppger SVT att Zlatan Ibrahimovic inte känner sig färdig i landslaget. Förbundskaptenen Janne Andersson har flera gånger uppgett att han haft en dialog med anfallaren – och att han till och med undersökte om Zlatan var aktuell att kallas in till reservbubblan som upprättades inför EM i samband med coronafallen i Sveriges trupp. 

– Zlatan är, enligt mina källor nära honom i Milano, helt inställd på att komma tillbaka och spela i landslaget igen. Det handlar självklart om och när han blir spelklar – och om han blir kallad såklart, säger Jennifer Wegerup, Italien-korrespondent för SVT och krönikör i Expressen, till SVT.

Janne Andersson om Zlatan i landslaget 2021

Fotbollskanalen har fått en kommentar från Janne Andersson, som kommer med ett välbekant besked. 

– Jag och Zlatan har en bra dialog. Jag tar inte ut spelare förrän det är dags att ta ut truppen. Vilka spelare som är med i kommande VM-kval presenteras vid truppsläpp. 

Den 2 september ställs Sverige mot Spanien på hemmaplan i VM-kvalet och den 8 september väntar Grekland borta. 

Zlatan Ibrahimovic har kontrakt med Milan över den kommande säsongen. Den 3 oktober fyller han 40 år.