Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag om någon har väl fått kritik ofta?”

Marcus Berg svarar efter Zlatans kommentar
Marcus BergFoto: BILDBYRÅN
Zlatan IbrahimovicFoto: ALEX LJUNGDAHL

VALETTA/STOCKHOLM. Marcus Bergs målproduktion i landslaget har ifrågasatts. 

Senast av Zlatan Ibrahimovic. 

Nu svarar Berg på den förre landslagsstjärnans kritik. 

– Jag om någon har väl fått kritik ofta?, säger han inför kvalmatchen mot Malta. 

Han har försvarats av ledare och medspelare, men så sent som i tisdags, i en stor intervju med SportExpressen, väckte Zlatan Ibrahimovic liv i kritiken. 

– Med all respekt: Marcus Berg? Hur många matcher har det gått nu? Han har inte gjort mål. 20 matcher? Han spelar fortfarande. Hade det varit jag… Redan efter två matcher sa man att ”han gör inte mål”. ”Han är inte tillräckligt bra”. Det är det jag menar. Han är han. Jag är jag. Nu kanske man har börjat prata, men det har gått 20 matcher.

Han fick inte starta mot Norge nu senast. Det var Isak och Quaison på topp.

– Ja, men efter vad? 20 matcher? Hade det varit Zlatan hade han inte startat efter tredje matchen. Men det är bra, jag gillar den pressen. Man måste vara realistisk. Det går inte att döma efter samma måttstock. Men man ska inte få för många chanser, man ska vara mer open-minded. Ge dem chansen, sa Zlatan till SportExpressens Noa Bachner. 

Se hela intervjun med Zlatan Ibrahimovic – 28 minuter

Marcus Bergs svar på Zlatans kritik

I morgon möter Sverige Malta i en viktig EM-kvalmatch. Där svarade Berg på Zlatans kritik. 

– Vad ska man säga? Han menar väl att hade han varit i min situation där han inte hade gjort mål på flera matcher så hade han fått kritik. Jag vet inte om det är korrekt, jag om någon har väl fått kritik ofta? Som jag sa, det är något man får jobba med själv. Man får tänka på saker man gjort bra och mindre bra. På målkontot skulle det ha varit något till, men spelmässigt har jag gjort det bra, säger Berg. 

Berg fortsätter att säga att han anser att det är trist att matchen mot Malta föregås av negativitet. 

– Det är dagen innan match och jag vill inte lägga för mycket fokus på det. Folk tycker och tänker och när Zlatan, som är vår största fotbollsspelare genom alla tider, säger något så är det slagkraftigt. Men vi är så trygga i oss själva här. Alla vi som är här vet vad som gjort oss bra, så det är mest tråkigt att det blir en sån grej av det. Det finns inte så mycket mer att säga, det är tråkigt att det blir en negativ grej när vi samlas. Men vi är så trygga som en grupp här så man får vara som en gås och bara låta det rinna av en. Det är inte mycket annat man kan göra.