Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Jag kan tänka mig att han kommer in nu”

Foto: Instagram
Foto: NICOLò CAMPO / NICOLò CAMPO/SIPA USA SIPA USA
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL

Zlatan Ibrahimovics EM-besked möts av besvikelse.

Nu kan Sverige behöva ändra sin taktik utan den 39-årige stjärnan och dessutom kanske det inte blir några fler slutspel med landslaget.

– Med hans ålder får vi kanske säga att det var sista chansen, säger Martin Åslund i Viaplay.

Zlatan Ibrahimovic missar EM i sommar. 

39-åringen meddelade beskedet via landslaget under lördagen och EM-frånvaron möts av besvikelse.

– Det är så otroligt tråkigt att få det här definitiva beskedet med tanke på att man knappt har fått se honom tillbaka överhuvudtaget i landslaget. Man gick och väntade på kanske en sista stor prestation i ett mästerskap, säger C Mores expert Vicki Blommé till SportExpressen.

Zlatan Ibrahimovic missar EM

Hur tror du Sverige ställer upp nu?

– Jag antar att Marcus Berg är tänkt som förstaanfallaren tillsammans med Alexander Isak, med tanke på de prestationer vi sett hittills. Men nu är Isak också skadad, så det är en väldigt öppen anfallssituation just nu. Jag kan tänka mig att en spelare som Jordan Larsson kommer in i det här landslaget, det hade varit väldigt konstigt annars tycker jag.

– Men det är klart med tanke på skadesituationen på Alexander Isak och nu Zlatan som inte är med alls, det är en kvalitetsförsämring för landslaget som självklart kommer märkas. 

Martin Åslund tror att EM kan ha varit sista chansen att få se Zlatan Ibrahimovic i ett mästerskap.

– Med hans ålder får vi kanske säga att det var sista chansen, säger experten i Viaplays studio.

– Det känns synd att vi blir berövade den Zlatan som han var fram till landslagssamlingen i mars. Sedan har det varit problem med skador men jag tror att det hade betytt något att ha med honom i truppen.

Hasse Backe om Zlatans frånvaro

Hasse Backe, fotbollsexpert för TV4, säger till SportExpressen att Sverige tappar en spelare som kan avgöra matcher när man tappar Zlatan Ibrahimovic.

– Jag brukar säga att landslaget alltid kan göra det bra i ett gruppspel i EM eller VM och men för att ta ett steg ytterligare i slutspelet behövs spelarna som kan avgöra de stora matcherna. Man gick visserligen till kvartsfinal i VM senast på ett fantastiskt bra sätt men den typen av världsspelare tar laget ett extra steg om man är framme i typ en åttondel eller kvartsfinal.

Vad betyder det spelmässigt?

– Det är inga problem att anpassa spelsätt utifrån material oavsett om det gäller anfallsuppbyggnad eller försvarsspel. Man kan justera det men med Zlatan hade man kunnat spela med en lite högre forward. Lite annorlunda blir det taktiskt.

Hur blir det för er som jobbar med mästerskapet?

– Jag tänkte på det... Där tappar man en som alla bryr sig om, med den karaktären han är. Det faller lite, just med uppmärksamheten. Allt kretsar runt Zlatan, så är det bara. Det händer så mycket runtomkring. Tråkigt är det.

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Få 100 kr i bonus – bli kund och spela på sport!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset