Foto: Jonas Ekströmer/Tt
 Foto: Jonas Ekströmer/Tt

"Jag kan inte spela ihop en hel startelva"

Publicerad

ANTALYA. Utan Zlatan Ibrahimovic i laget så vill Erik Hamrén testa nytt inför EM-slutspelet.

Då hade förbundskaptenen inga problem med att avslöja att försvarstalangerna Victor Nilsson Lindelöf, 21, och Ludwig Augustinsson, 21, startar mot Turkiet.

– Jag kan inte spela ihop en hel startelva, men jag kan spela ihop lagdelar, säger förbundskaptenen.

Fyra matcher återstår innan allvaret drar i gång med EM-premiären mot Irland på Stade de France den 13 juni. Då jagar Erik Hamrén förstärkningar och förbättringar i sin startelva.

- Vi måste vara minst i nivå med playoff (mot Danmark), sett till rankningen måste vi överprestera i EM-gruppspelet, säger Hamrén.

– Och jag har en stark tro på att vi kan klara det.
Mot Turkiet på Antalya Stadium kommer därför två debutanter på plats i startelvan. Benficas mittback Victor Nilsson Lindelöf tar platser bredvid Andreas Granqvist i mittförsvaret.

- Jag har sett honom i Champions League, han (Nilsson Lindelöf) har gjort det otroligt bra. Han är en modern mittback. Lugn och teygg med bollen, säger Granqvist.

Nilsson Lindelöf själv hoppas kunna göra ett gott intryck på Hamrén.
- Det är bra mittbackar som är här och konkurrensen är tuff så jag får försöka göra mitt jobb så får vi se vart det leder, säger han.

"Augustinsson en komplett ytterback"

Och FC Köpenhamns vänsterback Ludwig Augustinsson "petar" Martin Olsson.
- Jag tycker han (Augustinsson) är en komplett västerback. Väldigt bra offensiva kvaliteter, men även defensiva, säger Erik Hamrén.
- Den största förtjänsten är ändå huvudet. Attityden. Han har bestämt sig för att bli så bra som möjligt. Den inställningen gillar jag.

Augustinsson är nöjd med att han nu får chansen att visa upp sig i A-landslaget.
- Konkurrensen är stenhård här men jag är glad över att vara med här och att jag har blivit uttagen. Det har gått bra i ligan med FCK och nu ser jag fram emot att få vara med här och konkurrera.

Guidetti ersätter Zlatan

Andra U21-hjältar från guldlaget i startelvan mot Turkiet är Oscar Lewicki som startar på det centrala mittfältet med Kim Källström, och John Guidetti som bildar anfallspar med Marcus Berg.
- Som tränare är man tråkig, man vill se det fungera som ett lag. Alla spelare. men det är extra intressant för alla med två debutanter. Det här är en tuff första match att få, det ska bli intressant att testa dem, säger Hamrén.
- Vi tappar bra spelare men det betyder att någon annan får gå in och göra jobbet. Vi är många bra anfallare i landslaget och vi ska försöka göra det så bra som möjligt, säger John Guidetti.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag