Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag kan inte kommentera några enskilda klubbar”

Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kontrakt går ut i juni. 

Nu ryktas Linda Sembrant, 33, vara på väg att skriva på för Häcken. 

– Jag saknar alltid Sverige, säger landslagsstjärnan. 

Årets första landslagssamling och fokuset ligger redan på OS. Sverige spenderar de kommande dagarna på Malta där två träningsmatcher ska genomföras. Först väntar Österrike på fredag och sedan hemmanationen Malta på tisdag. 

– Vi har inte så många dagar ihop fram till OS så det är viktigt för oss att maxa de här träningarna och matcherna. Det är några debutanter (AIK:s Rusul Rosa Kafaji, 17, och Hanna Lundkvist, 18, från Hammarby) för mig men det ska bli spännande för det är duktiga spelare. Det är också bra läge för dem att få visa upp sig i en sådan miljö, säger Linda Sembrant. 

”Just det har jag inget svar på i dag”

Den 33-åriga landslagsstjärnan spelar i dag i Juventus men kontrakt med storklubben går ut i sommar – och hittills är framtiden oviss. Göteborgs-Posten rapporterade häromdagen att Häcken har visat intresse för försvararen. 

– Jag sitter i en situation där mitt kontrakt går ut i sommar, men jag kan inte kommentera enskilda klubbar. Mitt fokus är på landslaget inför OS och Juventus där vi slåss om titeln och cupen. Men samtidigt måste jag ta ett beslut för hur jag vill göra i framtiden och kommande säsongen, säger Sembrant och fortsätter: 

– Men jag saknar Sverige, och jag saknar alltid att spela i Sverige. Jag vill känna kring spel i Sverige kontra spel utomlands och landa i vad jag vill göra. Just det har jag inget svar på i dag. 

Hur ser du på Häcken med tanke på det som har skett de senaste månaderna? 

– Det är nytt alltihop. Det ska vara väldigt spännande och intressant, de verkar ha fått till det mesta de senaste två veckorna. Jag tror att det är rätt steg att gå, att slås ihop för att skapa rätt förutsättningar för att lyckas.