Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Jag hoppas att han är oskyldig”

Ken Sema. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Sema 2016-2018. Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN
ÖFK:s tidigare ordförande Daniel Kindberg. Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN

Ken Sema var en del av det framgångsrika Östersund som tog sig ut i Europa League.

Numera följer han klubbens kamp för överlevnad på avstånd. 

– Jag hoppas verkligen att det vänder snart, säger han.

Ken Sema tillhörde Östersund under två och ett halvt år. Under den tiden vann laget svenska cupen och tog sig ut i Europa för att spela Europa League.

Verkligheten i dag är en helt annan för Östersund som har ekonomiska problem, ligger på en trettondeplats i allsvenskan med tre omgångar kvar och dessutom står den före detta ordföranden, Daniel Kindberg, åtalad för ekobrott. 

Ken Sema följer den dystra tiden från sin nya hemmiljö i Italien och Serie A.

– Jag har lite koll, jag kan inte allt det här med rättegången och det men lite koll har man, säger han. 

– Det är jobbigt, allt det här som hänt med ÖFK, Kindberg, konkurs tydligen, spelarflytter och allt. Det är klart det är tufft och jag hoppas verkligen att det vänder snart för de förtjänar att vara i allsvenskan tycker jag. 

Ken Sema om rättegången mot Daniel Kindberg

Han får frågan om han är orolig att de brott som Kindberg står åtalad för solkar ned de framgångsrika åren som han var en del av i Östersund.

– Nej, grejen är att, alltså hur vi spelade och allt som var otroligt, på riktigt, det var wow. Vi vann cupen, hela Europaresan när vi slog ut lag efter lag, hur vi spelade, hela staben, Kindberg, Graham… Och nu känns det som att allt är tvärtom får man säga, säger Sema.

– Jag vet inte riktigt om allt stämmer, jag tror inte det så klart för jag har inte hört eller sett någonting. Men vi får se vad som händer. 

Sema berättar att han inte har särskilt mycket kontakt med Daniel Kindberg i dag, och han kan inte svara på hur han hade reagerat om han blir dömd.

– Det vet jag faktiskt inte, jag hoppas att han är oskyldig så klart för det skulle vara synd annars. Verkligen, säger han. 

Daniel Kindberg står åtalad för grov trolöshet mot huvudman i två fall, medhjälp till grov trolöshet mot huvudman, grovt bokföringsbrott och medhjälp till grovt bokföringsbrott. Dom väntas falla om några veckor.