Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag hade ringt till Zlatan – helt klart”

Erik Hamrén. Foto: Viasat
Zlatan Ibrahimovic. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Sveriges nuvarande förbundskapten, Janne Andersson. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic gör succé i Milan.

Och i sommar är det EM.

Erik Hamrén vet vad han hade gjort om han fortfarande var svensk förbundskapten.

– Jag skulle ha ringt honom. Helt klart, säger han i Viasat.

EM-slutspelet i Frankrike 2016 blev det sista Zlatan Ibrahimovic gjorde i den svenska landslagströjan.

Sen dess har Janne Andersson tagit Blågult till VM-kvartsfinal och i sommar väntar EM-slutspel.

Samtidigt har den 38-årige anfallaren återvänt till europeisk fotboll efter två säsonger i Los Angeles Galaxy och svensken har fått en drömstart i Milan. Ibrahimovic har på kort tid fått de rödsvarta supportrarna att drömma om Europaspel och såväl medspelare som tränare har vittnat om hans blixtsnabba inflytande.

Janne Andersson har under hela sin tid som förbundskapten  varit tydlig med att han respekterar Ibrahimovics beslut gällande landslaget och att anfallaren är välkommen att höra av sig om han ändrar sig.

I samband med Premier League-mötet mellan Chelsea och Manchester United gästades Viasats studio av Anderssons företrädare Erik Hamrén, som nu är förbundskapten för det isländska landslaget.

Hamrén: ”Jag skulle ha ringt Zlatan”

Och han vet vad han hade gjort om han fortfarande hade basat över det svenska landslaget.

– Jag skulle ha ringt honom (Zlatan). Helt klart. Dels för att snacka med honom om vad han tycker och tänker, men också vilken roll han skulle få i laget och så vidare. Jag har alltid velat ha med de bästa spelarna, säger Hamrén i Viasats sändning.

I studion undrade programledaren Ola Wenström om Hamrén tycker att Andersson har en skyldighet att ringa upp Ibrahimovic.

– Jag kan inte säga vad Janne ska göra. Man jobbar efter sina principer och Janne har gjort det väldigt bra. Jag respekterar hans sätt att de får ringa honom. Det är smart medialt, säger Hamrén.

Erik Hamrén tog över det svenska landslaget inför kvalet till EM 2012 och fick direkt starta en övertalningskampanj.

Zlatan Ibrahimovic hade tankar på att sluta i landslaget.

– Det kom som en överraskning för mig efter att jag hade skrivit på. Han lovade mig att vi skulle trädfas och ta ett snack innan han tog beslutet. Jag gav honom ett stort ansvar när jag gjorde honom till kapten, säger Hamrén och fortsätter:

– Vi hade en världsstjärna som tog stort ansar för laget och laget tog stort ansvar för vår världsstjärna. Den mixen fick vi till och gruppen var fantastiskt duktig att hjälpa honom att lyckas. Samtidigt tog Zlatan ett otroligt ansvar.