”Jag får ut mer av mitt spel i Holland”

Sam Larsson.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Alexander Isak och Sam Larsson på landslagets träning
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Sam Larsson har gått starkt i Feyenoord där han varit ordinarie.

Men i landslaget känner han inte att han fått ut max av sitt spel alla gånger.

– Jag kan väl tycka att jag får ut mer av mitt spel i Holland, säger han.

Sam Larsson är återigen med i landslaget inför EM-kvalmatcherna mot Rumänien och Norge. Mittfältaren har gått starkt i holländska Feyenoord där han fått stort förtroende.

För Larssons del har det blivit 25 matcher, fyra mål och sju assist den här säsongen i ett Feyenoord som blandat och gett i ligaspelet.


”Haft en ganska fin vår hittills”

Trots Feyenoords tredjeplacering, där laget har tjugo poäng upp till serieledarna Ajax och 15 poäng till tvåan PSV Eindhoven, är han nöjd med sin vårsäsong.

– Formen känns bra. Bättre än senast jag var här. Jag har haft en ganska fin vår hittills förutom målproduktionen som jag saknar lite, säger Sam Larsson.

Vad har funkat bättre för dig?

– I spelet har jag skapat chanser och spelat mitt spel. Det har fungerat bra. Jag får utrymme i Feyenoord. Vi har gått lite upp och ned och varit alldeles för ojämna men jag har försökt hålla min nivå och det har gått helt okej.

Sam Larsson: ”Får ut mer av mitt spel i Holland”

Hur ser du på chanserna till speltid mot Rumänien och Norge?

– Ganska tufft tror jag. Det gäller att göra sitt bästa på träning och visa. Jag har kvaliteter som kan hjälpa laget i de här matcherna, men vi får se vad Janne Andersson väljer.

I landslaget råder tuff konkurrens på yttermittfältet och Larsson känner själv att han inte fått ut max av sin kapacitet alla gånger i landslaget.

– Jag kan väl tycka att jag får ut mer av mitt spel i Holland. Det är upp till mig att sätta mig i bättre positioner i det här laget och när jag är här. Man måste vänja sig vid ett nytt spelsystem, defensivt är det inga problem men offensivt är det annorlunda. Det är en mer centrerad roll för en vänsterytter här än när jag spelar i Feyenoord. Det är några fler meter till målet här än i Holland.