Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag får skicka en länk till honom nu”

Alexander Isak.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Real Sociedad-tränaren Imanol Alguacil.Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA

Två mål och matchens utropstecken i första tävlingsstarten.

Men Alexander Isak turistar inte på Färöarna speciellt snart.

– Det är inte min favoritplats på jorden. Det är får överallt här, säger han.

Efter att ha öppnat målkontot i tävlingssammanhang mot Malta fick Alexander Isak chansen från start på Färöarna.

Han väntade inte speciellt länge innan han tog den.

Först nickade han in 1-0 efter tio minuter. Två minuter senare skickade han in 2-0-målet som mer eller mindre dödade matchen.

– Det var ett bra inlägg från Lustig och jag fick huvudet på det. Det är inte ofta jag gör nickmål, men i dag blev det så. Det andra är en passning från Seb som jag får med mig och kan avsluta, säger han.

Hur många nickmål har du gjort?

– Jag gjorde två i AIK. Det här är det första sedan dess. Jag hade en inne senast med Sociedad, men det blåstes bort.

Men inget hattrick.

– Jag kände mig het de där minuterna. Det hade varit skönt att få in ett tredje mål också, men det är ingen fara. Jag kände att jag har varit med ett tag nu och att den här matchen var ett bra tillfälle att få göra sin första start. Jag tycker att det kändes bra.

”Han har inga brister som forward”

Förbundskapten Janne Andersson hade en hel drös lovord att hälla över 19-åringen som fyller 20 om två veckor.

– Det är ju roligt så klart. Det är jätteroligt. Att han gör fina mål och hans sätt att agera med naturlig pondus. Man har inte ofta det i den åldern. Det är många som är bra. Med tanke på att det är hans startdebut och allt är det så klart extra spännande att se, säger han. 

– Det är helheten i honom, han är kraftfull i sitt sätt att röra sig, han har en balans och kontroll och ett tekniskt utförande som är väldigt bra. Blir han lite bättre på allt, vilket han ska kunna bli med tanke på sin ålder, så det är en oerhört intressant att följa. Han har inga brister som forward.

”Det är får överallt här”

Nere i San Sebastian, där Isaks klubb Real Sociedad är hemmahörande, har tränarna dock hittat ett utvecklingsområde.

– Vi har inte pratat jättemycket om mina kvalitéer så. Jag vet att tränaren är nöjd med mig och tror på mig och det räcker bra. Fast han har i och för sig sagt att jag måste bli bättre på huvudet. Hoppas han såg matchen i dag. Så nu får jag skicka en länk till honom. Det är väl lite skämtaktigt kanske, men han vill att jag ska ta för mig lite mer i boxen och precision med huvudspelet. Det kan jag bli mycket bättre på, säger Isak.

Men Färöarna var inget favoritställe.

– Det här är inte min favoritplats på jorden. Det är kallt och blåser mycket. Det är får överallt alltså. Man kollar ut ur fönstret. Får. Det ska bli skönt att komma tillbaka till Friends på söndag.

”Disco” och Bachner om EM-kvalmatchen mot Färöarna.