Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Jag får se till att slå rekordet på onsdag"

Lotta Schelin med systersonen Melvin, Schelins storasyster Camilla och Camillas make Fredrik, som alltså är Melvins föräldrar. Foto: Lennart Rehnman

GÖTEBORG. Här firar Lotta Schelin sina två färska landslagsmål – med systersonen Melvin, 1.

Hans moster har nu gjort 71 i Blågult och är bara ett från Hanna Ljungbergs rekord.

– Jag får se till att göra några baljor på onsdag och slå det då, säger Schelin.

Lotta Schelin gick ut på Gamla Ullevis gräsmatta i går i VM-kvalet mot Bosnien Hercegovina med 69 landslagsmål i ryggen.

När vår världsanfallare lämnade planen 90 minuter senare hade hon gjort ytterligare två – lika många som hennes förbundskapten Pia Sundhage och Lena Videkull – och är nu bara två mål från att bli den främsta någonsin.

Så här säger Schelin om mål 70 (2–0) och 71 (3–0) – efter att högerbacken Lina Nilsson redan efter fem minuter svarat för 1–0 genom ett lurigt skott med vänstern som den bosniske målvakten Almina Hodzic inte kunde hålla:

2–0: (Therese Sjögran drar på en frispark som Hodzic boxar ut till en helt fristående Schelin): ”Jag hade sett att deras målvakt släppte många returer. Så när Sjögran sköt tänkte jag att 'nu jäklar får jag gå'”.

 3–0 (Sjögran sliter sig loss på högerkanten och slår ett mästerligt pass till Schelin som sätter dit vänsterklacken): ”Så som bollen kom kändes det naturligt att göra på det viset. Jag brukar gilla att skarva bollen i de lägena”.

 Inser du hur mycket vi journalister kommer att tjata om att du nu är uppe i 71 landslagsmål?

– Ja, det fattar jag. Så det måste gå jäkligt fort för mig att slå rekordet. Jag får se till att göra det på onsdag (när Sverige möter Skottland i den sista och helt avgörande kvalmatchen) med några baljor, annars blir det ett jäkla tragglande, säger Schelin.

Familjen på läktaren

På läktaren i går på Gamla Ullevi fanns hela familjen Schelin: pappa Kjell, mamma Nina, systern Camilla, hennes man Fredrik och deras son Melvin, 1 år i torsdags.

Efter matchen blev Schelin nästan tårögt lycklig över att se sin systerson och kunde inte låta bli att skoja rejält med honom.

Melvin hade till och med en egen blågul landslagströja på sig och med Schelin tryckt på ryggen.

– Att han och alla de övriga är här betyder mycket. Jag såg dem sitta där och kände deras stöd. Även om man som jag varit med ett tag, betyder det jättemycket och känns i hjärtat, förklarar Schelin.

"Hörs på onsdag"

Hanna Ljungberg har alltså än så länge målrekordet i landslaget med sina 72 fullträffar.

SPORT–Expressen sökte i går kväll Ljungberg för en kommentar om att Schelin nu verkligen flåsar henne i nacken.

Den förra landslagsanfallaren valde att svara med ett sms:

Foto: Foto: Hanna Ljungbergs sms ”Hej!! Jag vill gärna prata med dig när väl Lotta har slagit rekordet, då är jag all yours; ). Så gör jag med alla. Vi hörs på onsdag! – Hanna”.

Ja, vi får ta förnyad kontakt på onsdag, Hanna.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!