Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKSFoto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKS
 Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKS
Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKSFoto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKS
 Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKS

"Jag blev besviken – klart att det är surt"

Publicerad

LUBLIN. Håkan Ericson petade Muamer Tankovic mot England - och motiverade sitt beslut med att han var osäker på matchformen. 

Något som förvånad "Mujo" själv. 

- Jag känner mig i bra form .Som jag sa till Håkan så är det annorlunda i en mästerskapsmatch, säger Tankovic. 

Håkan Ericson petade Muamer "Mujo" Tankovic i EM-premiären mot England. Mittfältaren har varit en nyckelspelare under hela EM-kvalet men fått bristande speltid i klubblaget AZ Alkmaar. 

Det blev också det som fällde avgörandet till varför han började på bänken. Ericson motiverade bristande speltid som den främsta faktorn till petningen. Tankovic är besviken över att han petades - och menar att hans matchform är god.

 

LÄS ÄVEN: Tvingades kliva av träningen: "Pulsen ville inte gå ner"

Surt att inte vara med

 - Självklart blev jag besviken över att inte vara med från start. Alla vill spela och det är surt. Jag var med och spelade under hela kvalet och nu när det gäller är man inte med. 

- Klart det är surt. Jag hade 110 procent i adrenalin och ville gå in och spela inför den gula väggen. 

Vad säger du om Håkan Ericsons motivering att han är osäker på din matchform?

- Jag känner mig i bra form. Som jag sa till Håkan också när vi pratade så tycker jag det är annorlunda i ett mästerskap. Där är det bara få matcher och man tänker inte så mycket utan går in och kör. 

- Men jag hoppas att få spela nästa match. Det är upp till Håkan, säger han. 

Hur upplevde du matchen från bänken?

- Vi gör det bra mot ett bra England men samtidigt så är vi lite besvikna över att vi inte kan vinna för vi är bättre än dem i slutet av matchen. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag