Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag bestämmer om han är med eller inte”

Foto: LIVEMEDIA/IPA/ABACA / STELLA PICTURES/LIVEMEDIA/IPA/ABACA
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Förbundskaptenen Janne Andersson bekräftar dialog med Zlatan om eventuell landsslagscomeback i podcasten ”Lundh”

Andersson är tydlig med vem som har sista ordet.  

– Det är jag som bestämmer om han är med eller inte, säger Andersson. 

Trots att Zlatan Ibrahimovic är inne på sitt 40:e levnadsår fortsätter han att vara en av världens absolut främsta fotbollsspelare. Efter flytten till Milan har han gjort 27 mål på 38 matcher. Trots detta har ”Ibra” inte spelat i landslaget på drygt fyra år. 

Efter flera turer, rykten och pikar mot nuvarande förbundskaptenen Janne Andersson öppnade Ibrahimovic upp för comeback i landslaget. I samband med att han tog emot guldbollen i november förra året gjorde han en intervju med Aftonbladet.

– Om du frågar så ska jag svara ärligt: Tes, jag saknar landslaget. Det är ingen hemlighet, säger han till Sportbladet.

”Det är ett fullständigt unikum”

I dagarna gästade förbundskapten Janne Andersson Olof Lundh i podcasten ”Lundh” och där bekräftar Andersson att han besökt Milans stjärnanfallare. Mer än så vill han dock inte berätta. 

– Jag har inga kommentarer. Det är ett lurigt svar. Men jag var och besökte Zlatan i november. Resultatet av det mötet var att vi skulle föra dialogen vidare, säger Andersson. 

Zlatans spelkvalitet lämnar inte mycket att önska håller Sveriges förbundskapten med om. 

– När vi har pratat om Zlatan som idrottsman och spelare så är det ju ett fullständigt unikum. Det är en fantastisk fotbollsspelare, att vara inne på sitt 40:e år och prestera på det sätt han gör (...) Jag är enormt imponerad, utvecklar Andersson. 

Om det blir en comeback för Ibrahimovic i EM eller inte lämnar Andersson obesvarat. Men han sticker inte under stolen med vem som är beslutsfattaren när det gäller landslaget.

– Det är jag som bestämmer om han är med eller inte, säger Andersson i podcasten ”Lundh”. 

Tränaren efter Zlatans bedrift: ”En mästare”