Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Jag är med för att konkurrera”

Svenskan efter 1-0-segern.
Nilla Fischer.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Peter Gerhardsson.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Utgående kontrakt med Linköping och en osäker landslagsplats. 

Nilla Fischers framtid fortsätter vara oviss. 

– Jag är med för att konkurrera om en startplats, säger landslagsveteranen.  

Sverige toppar VM-kvalgruppen och senast blev det seger mot Irland med 1-0 efter att Stina Blackstenius avgjorde med matchens enda mål. 

Under tisdagskvällen väntar träningslandskamp mot Skottland på St Mirren Park och då lär Blågult med förbundskapten Peter Gerhardsson göra ett par förändringar i startelvan. En som troligtvis får chansen är Nilla Fischer. Mittbacken hoppade in senast för att stänga matchen. 

– Det känns bra i kroppen och jag är nöjd med samlingen hittills. För egen del har det känts bra under Irland-matchen. Tre poäng så det är det som räknas. 

Fischer: ”Gör mitt bästa”

Fischer, som inte vill avslöja om hon kommer vara lagkapten på tisdag, säger att hon numera slåss för att ta en plats i landslagstruppen. 

– Jag är med för att jag vill spela, och jag tror att det är så med varje spelare som är här. Vi är med för att konkurrera om en plats i startelvan. Det är så jag ser på min roll i landslaget. 

– Det har varit så i några år nu. Det är hög kvalitet på mittbacksplatserna. Jag gör mitt bästa för att starta. Om jag inte gör det så är jag med och stötta och är förberedd på att komma in, som jag senast gjorde.  

Förtegen om framtiden

37-åringen har tidigare sagt att hon siktar mot EM kommande sommar. Just nu förhandlar hon med Linköping om ett nytt kontrakt. Det nuvarande avtalet löper ut efter säsongen. 

– Jag är nöjd med min säsong i Linköping. Det handlar också om att fortsätta vara skadefri och det är nåt man inte kan förutse. Jag förhandlar med klubben och först ska vi komma överens. Det är lockande med EM men jag vet att jag måste göra det bra på hemmaplan för att jag ska fortsätta ha en landslagsplats. 

Fischer vill heller inte avslöja när ett besked om framtiden kan komma. Hon poängterar att det är ”kul att spela fotboll”. 

– Jag kan inte berätta något om förhandlingarna. Det är något mellan mig och klubben. 

Sveriges match mot Skottland börjar 20.05 och sänds på SVT.