Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Jag är inte så orolig – Emil är van vid det ”

Emil Forsberg.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: THERESE BACK / STELLA PICTURES/THERESE BACK THERESE BACK
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Emil Forsberg har dominerat Sveriges två senaste matcher och är Blågults främsta anfallsvapen. 

Men att Spanien ska spela extra fult mot honom i EM-premiären är inget vare sig han själv eller förbundskapten Janne Andersson är rädd för.  

- Jag är inte så orolig. Emil är van att spela mot lag som spelar med tydliga markeringsinslag, säger Andersson. 

Sverige vann genrepet mot Armenien med 3-1 och precis som mot Finland senast var det Emil Forsberg som var Blågults bäste spelare. Han gjorde själv 1-0-målet, spelade fram Marcus Danielson till 2-0 och var även med i förarbetet till straffen, som Sebastian Larsson missade. Nu väntar en EM-premiär mot Spanien den 14 juni. Men att spanjorerna skulle spela tuffare eller fulare mot just Forsberg på grund av hans form, är inget Blågult räds. 

– Det är jätteroligt att se Emil, den spelglädjen och touchen han har. Han är inblandad i allt, det blir bra grejer. Det är klart att motståndarna har koll på honom. Det beror på om de har markeringsinslag eller inte. Emil är så pass skicklig och i den formen han är nu tror jag det är svårt att plocka väck honom från en match, säger Janne Andersson. 

Hur ser du på att Spanien kan komma att spela tuffare och hårdare mot honom nu? 

”Inget jag tänker på”

– Jag är inte så orolig. Emil är van vid att spela mot lag som spelar med tydliga markeringsinslag, säger Janne Andersson. 

Forsberg själv är inte heller rädd för någon specialbehandling. 

– Det är inget jag tänker på. Generellt blir det en annorlunda match jämfört med matcherna nu. Jag tänker inte på det och det är väl något Spanien sett och förberett sig på. Jag har blivit klokare och försöker inte tänka på det utan hitta ytor och sätta lagkamrater i spel.

Hur länge sen var det du var i så bra form?

– Jag vet inte (skratt) det känns bra. Jag har en bra nivå i mig sedan har det inte alltid mynnat ut i mål eller assist men jag tänker inte på det. Jag är mer mogen i mitt sätt att spela vilket man fått se i de två senaste matcherna. Det är nu det startar och jag hoppas att jag prickat formen.

– Jag är i bättre form än vad jag var då (VM 2018) och jag hoppas det här blir ett ännu bättre mästerskap.

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Få 100 kr i bonus – bli kund och spela på sport!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset