Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Jag är besviken – kände mig redo”

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Jens Cajuste kopplades samman med Brentford och Rennes.

Men till slut blev landslagsmittfältaren kvar i Midtjylland.

– Jag är besviken, säger Cajuste.

Flera utländska klubbar visade intresse för Jens Cajuste.

Både franska Rennes och Premier League-klubben Brentford ville värva mittfältaren i somras men trots ihärdiga rykten och konkreta samtal blev landslagsmittfältaren kvar i Midtjylland.

Brenford som är nykomling i Premier League, delar även ägare med Midtjylland, och den övergången låg närmast till hands.

– Vi är glada att få behålla honom så att han kan fortsätta sin utveckling hos oss. Vi kommer vara otroligt stolta om vi kan skicka honom vidare till en stor klubbadress i framtiden för en fin summa, säger klubbens sportchef Svend Graversen till Herning Folkeblad.

”Jag är besviken”

Nu uttalar sig Cajuste själv drömflytten som sprack i somras.

– Jag är besviken. Jag kände mig redo att flytta. Man blir besviken och jag hoppades att få ta nästa steg, men man får acceptera det och göra det bästa av situationen. Spelmässigt.. jag har inte spelat så mycket. Det har påverkat formen.

Hur har snacket gått med klubben?

– Det vill jag inte prata om.

Om du fick välja mellan Brentford eller Rennes, vilket väljer du??

– Det finns för- och nackdelar med båda klubbarna och ligorna. Det är olika utmaningar med båda klubbarna. Premier League hade varit fantastiskt kul men det hade Rennes också varit.

På frågan hur Cajuste gör för att starta om, svarar han.

– Jag är inte den första som går igenom något sådant här och inte den sista. Det gäller att ha rätt inställning och sedan kommer jag göra allt för Midtjylland för att hjälpa klubben. Jag förväntar mig att kunna och få spela så mycket som möjligt när jag kommer tillbaka till Midtjylland.