Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Kulusevski uppvaktas av United

Dejan Kulusevski på landslagssamlingen på Cypern.
Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: SERENA CAMPANINI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: FRIDA OLSSON

LARNACA/STOCKHOLM. Dejan Kulusevski, 19, är stekhet just nu. 

Han hyllas enormt för sina insatser i Serie A den här säsongen - och enligt Sky Sports reporter Jim White blev han scoutad av Manchester United i den senaste ligamatchen mot Roma. 

- Jag spelar bra och då skrivs det om andra klubbar, säger Kulusevski. 

Dejan Kulusevski är den senaste svenska stjärnan på fotbollens natthimmel. 

Och det är för närvarande en väldigt klart lysande stjärna. Kulusevski, 19, flyttade från BP till italienska Atalanta som 15-åring och det är därifrån han nu är utlånad till ligakonkurrenten Parma.

Där har han fått ett enormt genombrott. Han skapar mängder av målchanser för sina medspelare, slår många målgivande passningar och tokhyllas av italienska experter. 

Atalanta hoppas nu kunna sälja sin guldklimp för hisnande 500 miljoner kronor. 

Enligt Jim White på ansedda Sky Sports var Manchester United på plats i helgen för att scouta honom i Parmas 2-0-seger mot Roma.   

Kulusevski om uttagningen: ”Kom som en chock”

Till de avslutande EM-kvalmatcherna mot Rumänien och Färöarna har Kulusevski fått förtroendet av Janne Andersson att ta en plats i landslagstruppen. 

Han fick beskedet av lagkamraten Riccardo Gagliolo - men trodde inte på honom. 

- Gagliolo kom ut och skrek och sa att jag blivit kallad. Jag sa bara: ”nej, nej”. Men jag kollade telefonen och såg att det var sant. Jag hade fått mycket meddelanden, säger Kulusevski. 

Han säger att han inte hade förväntat sig att ta en plats i A-landslaget redan nu.

- Det var lite som en chock. Jag hade fokuserat 100 procent på Parma och glömt bort att det var uttagning, men det är stort. Jag ringde hem till familjen direkt. 

Kulusevski om sin prislapp: ”Tänker inte på det”

Så till frågan, kommer Kulusevski få spela redan nu. Och var på mittfältet kommer han i såna fall ta plats. 

Svaren är korta och koncisa. Han kan spela närsomhelst - och varsomhelst. 

- Jag är alltid redo för spel och jag känner mig trygg lite varsomhelst. Jag har spelat i ungdomslandslagen i flera år, där är 4-4-2 vanligt. Så jag kan spela på alla positioner, säger han. 

Kulusevski fortsätter:

- Jag gillar hur man jobbar i Sveriges landslag. Jag har varit med från U15 till hit. Man hjälper varandra, drar åt samma håll för vi vill ha samma resultat allihop. 

Längre fram än helgens match mot Rumänien vill han dock inte tänka. När spekulationerna kring ett eventuellt klubbyte och den enorma prislappen kommer på tal sänker Kulusevski blicken. 

- Jag vet inte, jag har gjort det bra. Jag spelar bra och då skrivs det om andra klubbar. Men jag tänker inte på det, har ett ettårskontrakt med Parma. Efter det får jag sitta ner med min agent och kolla på det. 

https://twitter.com/JimWhite/status/1194317830562471942

Gagliolo: ”Dejan hjälper mig”

Riccardo Gagliolo en av sex spelare i landslaget som spelar i serie A.