Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Isaks replik: ”Håller inte med om det…”

Greklands förbundskapten John van 't Schip
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Alexander Isak.
Foto: EMMA WALLSKOG / BILDBYRÅN

Alexander Isak ordnade en straff och gjorde själv mål.

Greklands förbundskapten ansåg att han var direkt avgörande.

– Sverige hade verkligen tur i kväll, den saken är säker, säger John van 't Schip.

Sverige tog en mycket viktig VM-kvalseger hemma mot Grekland. Segersiffrorna skrevs till 2-0 efter att Emil Forsberg och Alexander Isak gjort varsitt mål. Efter matchen var Greklands förbundskapten John van 't Schip att hans lag dominerade matchen och förde spelet.

Enligt honom vann Sverige enbart på grund av Isaks avgörande prestationer.

– Jag kan bara tänka på den första halvleken där vi spelar riktigt bra. Vi lät inte Sverige komma in i matchen alls. Vi vet att de vill spela rakt på sina anfallare. Det gjorde det i andra halvlek där två dumma misstag kostar oss matchen, säger John van 't Schip efteråt.

”Isak är skillnaden”

Han slår sedan fast:

– Det är därför vi förlorar, inte för att vi var dåliga.

Därefter riktades allt fokus på Sveriges anfallsstjärna.

– Man kan säga att Isak är skillnaden mellan lagen. Vi hade chanser i första halvlek, men gjorde inte mål. Men det gjorde han. Han visar att han kan göra skillnad och han har gjort det förut mot Kosovo och Spanien. Det är inte som Sverige sa, att vi hade tur. Vi visade att det inte var tur, säger Greklands förbundskapten.

”Sverige hade tur”

Kan du utveckla vad du menar med att Sverige sa att ni hade tur”?

– Det var deras eget fel att de förlorade i Aten och vi visade i den här matchen att vi är ett duktigt lag och att vi gjorde en stark insats trots resultatet. 

– Sverige skickade två långbollar som vi gör fel på. Det är därför de vinner. Sverige hade verkligen tur i kväll, den saken är säker.

Alexander Isak delar inte van 't Schips syn på matchen:

– Jag håller inte med om det, vi gör en väldigt dålig första halvlek och vi släpper inte in mål, och vi dominerar i andra halvlek. Någonstans gör vi målen, då vinner man matchen.