Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Isak och Kulusevski bänkas mot Frankrike

Foto: JESSICA GOW / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JESSICA GOW / TT NYHETSBYRÅN

Janne Andersson har tagit ut sin startelva mot Frankrike, enligt Aftonbladet

Tidningen skriver att talangerna Alexander Isak och Dejan Kulusevski inleder på bänken. 

Enligt Aftonbladet väljer Janne Andersson att starta på samma sätt som mot Rumänien i EM-kvalet i november – med undantaget att Pontus Jansson ersätter Andreas Granqvist. 

Tidningen skriver att 20-åringarna Alexander Isak och Dejan Kulusevski fortsatt får försöka slå sig in i laget från bänken, då förbundskaptenen återigen har valt att lämna talangerna utanför startelvan. 

– Det är många unga som har kommit fram som måste få chansen att visa upp sig. Jag tror att Janne har det tuffare nu än tidigare år, men det ser jag bara som positivt, sa Mikael Lustig på en presskonferens i veckan. 

Janne Andersson sa själv under dagen att han inte tar in perspektivet att ge unga spelare chansen tidigt för att i långa loppet göra dem till givna startspelare. 

– Jag tittar inte ett år framåt utan under den här samlingen så kör jag på de som är bäst nu. Jag tittar bara på matchen mot Frankrike nu, sa förbundskaptenen. 

STARTELVAN ENLIGT AFTONBLADET

Robin Olsen

Mikael Lustig, Victor Lindelöf, Pontus Jansson, Pierre Bengtsson

Sebastian Larsson, Kristoffer Olsson, Albin Ekdal, Emil Forsberg

Marcus Berg, Robin Quaison