Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Isak bänkas i rysaren – här är Sveriges elva

Alexander Isak.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Marcus Berg gjorde målet mot Spanien och får nytt förtroende mot Rumänien.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Andreas Granqvist startar i mittlåset.
Foto: HENRIK ISAKSSON/TT / HENRIK ISAKSSON TT NYHETSBYRÅN

BUKAREST. Här är Sveriges startelva mot Rumänien. 

Enligt SportExpressens uppgifter har Janne Andersson bestämt sig för samma elva som mot Spanien. 

Om inget oförutsett händer fram till matchstart i morgon får alltså Alexander Isak återigen börja på bänken - och Marcus Berg och Robin Quaison startar på topp. 

– Vi har stora chanser att vinna, säger Quaison. 

Sverige tränade på matcharena i Bukarest under torsdagskvällen. Det var det sista träningspasset inför matchen mot Rumänien på fredag kväll. Precis som SportExpressens kunde avslöja under torsdagsmorgonen har Pierre Bengtsson lämnat klartecken till spel efter att ha haft en känning i höften.  Därmed var Janne Anderssons trupp skadefri inför matchen där Sverige kan bli klart för EM-slutspelet 2020. 

Avancerar vid seger 

En seger säkrar avancemang till ännu ett mästerskap, medan ett oavgjort resultat gör att Sverige säkrar en plats i mästerskapet vid seger i sista matchen hemma mot Färöarna.

Till matchen väljer Janne Andersson att matcha samma elva som mot Spanien senast. Det har han varit tydlig med under hela samlingen under de taktiska genomgångarna och när sedan Pierre Bengtsson lämnade klartecken till spel, var det sista frågetecknet borta, enligt vad SportExpressen erfar. 

Berg och Quaison på topp 

Det innebär att Marcus Berg startar på topp tillsammans med Robin Quaison och att Sebastian Larsson och Emil Forsberg som vanligt tar kanterna på mittfältet medan Albin Ekdal och Kristoffer Olsson går in centralt. 

– Formen känns bra. Det känns som en match som vi har stora chanser att vinna och stora chanser för mig att göra mål, säger Robin Quaison.

Alexander Isak är beredd att hoppa in och förändra matchbilden om det behövs. 

– Det är bra för laget med konkurrens, jag hoppas att det kan bli lika bra konkurrens överallt. Det är bara bra för laget.

Hur ser du på dina chanser att få starta?

– Samma som tidigare. Jag har gjort det bra och gör det bra på träningarna, men det finns andra som gjort det jättebra också. Det finns chanser, men det gäller att vara redo för allt.

Sverige har inte lagt så mycket fokus på motståndarna under de taktiska träningarna utan mer fokuserat på sin egen taktik, där det främst handlar om att stå emot en rumänskanstormning i inledningen, ha ett rörligt anfallsspel med mycket djupledslöpningar och satsa på snabba omställningar. 

Mittfältaren Albin Ekdal är segerviss och Sverige hoppas få de rumänska supportrarna att vända sig emot det egna laget. 

- Klart den risken finns för dem om vi skulle dominera och göra några mål. Då går det snabbt mellan hopp och förtvivlan. 

- Det är vårt mål, säger han. 

Vad är känslan? 

- Känslan är att vi vinner så klart. Vi har en så pass bra känsla i laget och har spelat bra mot bra lag tidigare. Vi förväntar oss ett jäkla liv, ett bra tryck från hemmapubliken och svårt för oss att kommunicera. 

SVENSKA STARTELVAN

Robin Olsen 

---

Mikael Lustig

Victor Nilsson-Lindelöf 

Andreas Granqvist 

Pierre Bengtsson 

---

Sebastian Larsson 

Albin Ekdal 

Kristoffer Olsson 

Emil Forsberg 

---

Marcus Berg 

Robin Quaison 

”Granen” om att Zlatan lämnar LA Galaxy

Lagkaptenen om Zlatans framtid