Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Inte varit helt hundra – jag accepterar Jannes beslut”

Marcus Berg på svenska bänkenFoto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Berg fick hoppa inFoto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Marcus Berg petades mot Norge. 

Nu berättar anfallaren om känslorna efter att ha fått börja på bänken i EM-kvalet. 

– Jag förstår och accepterar Jannes beslut , säger han.  

Marcus Berg har varit Janne Anderssons förstaval ända sedan han tog över som förbundskapten - och Berg har startat de matcher då han varit tillgänglig. 

Men till matchen hemma på Friends arena petades anfallaren. Istället valde förbundskaptenen att satsa på Robin Quaison och Alexander Isak på topp mot Norge. Inte förrän i den 77:e minuten byttes Berg och Sebastian Andersson in. 

”Vill alltid spela”

Matchen slutade 1-1 och efteråt var de svenska spelarna besvikna. 

- Det kändes som en tuff match. Norge är fysiska och ställde upp med ett fysiskt lag från start. En större förlust för Norge att inte få med sig tre poäng härifrån, säger Marcus Berg. 

Är du förvånad över petningen? 

- Nja, det är klart man alltid vill spela, men jag har inte varit helt hundra sedan jag kom till Krasnodar. Så jag förstår och accepterar Jannes beslut, samtidigt vill man alltid spela.

Tog han dig åt sidan och förklarade beslutet innan ni fick elvan?

- Ja, vi har diskuterat det här. Absolut, som jag sa är det lättare att förstå när man inte är helt hundra och inte haft en ordentlig försäsong. Det är så det är, hoppas jag kan kriga på och komma i toppform till nästa säsong