Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Inte optimalt – är sjukt påfrestande”

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

LISSABON. Tre matcher på sju dagar för Blågult. 

Det tajta spelschemat sliter på spelarna som direkt efter Nations League kastas in i liga- och Champions League-spel med sina klubbar.

– Det är sjukt påfrestande, säger Emil Forsberg.

Det är ingen hemlighet att spelschemat för klubbar, landslag och spelare är tajtare än någonsin. Blågult tvingas denna landslagssamling avverka tre matcher på sju dagar. 

Lägg därtill långt resande till Ryssland, Kroatien och slutligen Portugal för matcher.

Den sista landskampen för landslagsspelarna spelas på onsdag kväll borta mot Portugal i Lissabon. Därefter reser spelarna direkt hem till sina respektive klubbar där ligaspel väntar innan man i nästa vecka inleder Champions League-gruppspelet.

Resandet i kombination med det täta spelschemat sliter på kropparna. Det finns helt enkelt färre tillfällen för träning och vila något Emil Forsberg vittnar om.

– Det är sjukt påfrestande. Vi reser till tre länder på kort tid och sen är det Champions League direkt på det. Det blir mycket resande hit och dit och det är inte optimalt för kroppen. Samtidigt är det vårt jobb och jag älskar att spela för landslaget.

Albin Ekdal: ”Det sliter mentalt”

Albin Ekdal, till vardags i italienska Sampdoria, menar att allt resande sliter mentalt.

– Först och främst är det jobbigt att flyga och byta location hela tiden. Det sliter också mentalt. Igår var det en jobbig match, vi fick springa otroligt mycket och planen var inte bekväm för kroppen. Men alla har spelat tre matcher i veckan någon gång i sin karriär så det borde inte vara så stora problem, säger mittfältaren och fortsätter.

– Det är klart att alla inte var svintaggade på träningsmatchen i Ryssland med extra resor och hela den biten. Men vi alla gillar att spela fotboll och det är vårt yrke. Landslagströjan tar man gärna på sig. Vi hade gärna sett fulla läktare och mer vila, men vad ska man säga, det är bara att köra, fortsätter Ekdal.

Nilsson Lindelöf: ”Jag är van”

Manchester Uniteds mittback Victor Lindelöf konstaterar att han är van vid det täta matchandet men medger att coronapandemin gör det hela till en utmaning.

– Jag är ganska van att spela matcher tätt och har gjort det i många år, så jag är van. Men det blev annorlunda med corona så klart, man fick inte den vanliga vilan man brukar få efter en säsong. 

– Men kroppen börjar komma i gång nu och förhoppningsvis fortsätter det så så man kan prestera bra. Vi gick långt i Europa förra säsongen och höll i gång ganska länge, men det känns okej. Kroppen känns bra och jag känner mig bättre än på länge.

 

LÄS MER: Allt du behöver veta inför Sverige - Portugal