Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Inte ens Håkan fick vara kvar i rummet”

Foto: INSIDEFOTO / INSIDEFOTO/SIPA USA SIPA USA
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: TV4
Håkan Sjöstrand, Zlatan Ibrahimovic och Karl-Erik Nilsson.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

När Zlatan Ibrahimovic öppnade för spel i landslaget satte sig Janne Andersson på ett flyg till Italien direkt.

Resan resulterade i ett privat samtal.

– Inte ens Håkan Sjöstrand fick vara kvar i rummet, vi körde själva jag och Zlatan, säger Janne Andersson i ”Nyhetsmorgon”.

Det var efter att Ibrahimovic tagit emot Guldbollen som stjärnan öppnade upp för en comeback i landslaget. Förbundskaptenen Janne Andersson spillde ingen tid utan åkte direkt för att prata med ”Ibra” i Milano.

– Jag är sån, jag gör saker snabbt om det ska göras. Det fanns ingen anledning att vänta, säger Andersson i TV4:s ”Nyhetsmorgon”.

Frågade om Zlatan ville träffas

För första gången sedan stjärnan lämnade landslaget efter EM 2016 hade hans inställning till Blågult förändrats.

– Det har varit massor av grejer på vägen och konstigheter. Det var först nu det fanns något annat. Då pratade jag med generalsekreterare Håkan Sjöstrand som hade varit nere och delat ut guldbollen dagen före. När det här kom upp ringde jag och frågade Håkan om Zlatan ville träffa mig.

Det ville han. Och väl på plats fick Håkan Sjöstrand flytta på sig.

– Det var ett möte mellan fyra ögon. Inte ens Håkan Sjöstrand fick vara kvar i rummet, vi körde själva jag och Zlatan, säger förbundskaptenen om mötet.

Talde ut om kritiken

Mötet kom efter att Ibrahimovic kritiserat Janne Andersson. I en intervju med SportExpressen hösten 2019 anklagades Andersson för att inte ta ut spelare med utländsk bakgrund.

Duon har nu pratat ut om det som varit.

– Självklart var vi inne på saker och ting som har hänt tidigare. Det Zlatan sa var att han kände igen sig själv från när han kom fram, han tyckte att han hade det svårare för han hade invandrarbakgrund, sa Janne Andersson i en intervju med DN om samtalet med Zlatan.