Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Inte en jävel i vårt lag som gör det..."

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: SVT.
Foto: SVT.

BREDA. Stina Blackstenius kunde ha fått straff med sig i mötet med Tyskland.

Men domaren Katalin Kulcsár friade – till Lotta Schelins besvikelse.

– Jag tycker, fasen, att det är något, säger Schelin. 

Sverige bröt mardrömssviten på tio raka förluster i mästerskap mot Tyskland.

0-0 i EM-premiären var inte en seger, men ändå ett bra resultat mot världens kanske bästa fotbollsnation, menade Lotta Schelin.

– Vi har alltid svårt med premiärer. Det spelar ingen roll om vi möter Tyskland eller Sydafrika, vi står där med en tuff uppgift. Så vi är nöjda nu – det här är en svinviktig poäng, säger Schelin.


LÄS MER: Tyskan avbryter Segers intervju - med ett könsord


– Vi sätter försvarsspelet. Nu är premiären över. Nu ska vi växla upp till nästa match, säger Caroline Seger.

Blackstenius: "Hon drar i mig"

Allra närmast ett svenskt mål var Stina Blackstenius när hon rycket loss på vänsterkanten och i stort sett var fri med målvakten Almuth Schult. I ryggen hade hon backen Josephine Henning som störde henne.


LÄS MER: Sundhage om Lindahl: "Jag blev tjurig på henne"


– Jag känner tydligt att hon drar i mig och det försämrar min chans att komma till avslut. Men jag har inte sett några bilder efteråt så jag kan inte avgöra om det borde ha varit frispark, eller kanske straff, säger Blackstenius.

Här lägger tyskan handen på Stina Blackstenius axel när svenskan går in i straffområdet.
Foto: SVT.

Lotta Schelin riktade viss kritik mot domaren Katalin Kuscar efteråt.

– Där hade vi en bra chans att göra mål, säger Schelin.

Skulle hon haft straff?

– Ja, jag tycker nog det. Jag vet inte exakt var situationen börjar, och inte heller exakt hur domaren ser på det. Men någon åtgärd tycker jag att det ska vara. Hon (Henning) hänger kvar i henne (Blackstenius), så när hon tar avslutet så har hon någon som fortfarande som flåsar henne i nacken. Utifrån det så tycker jag fasen att det är något. Om det är frispark eller straff hinner jag inte uppfatta.

"Inte en jävel som gör det"

Pratade ni med Katalin Kuscar efteråt?

– Ja, jag försökte gå fram och bara fråga henne. Men hon ville inte prata med mig. Hon menade att hon släppte det för att Stina kom till avslut. Men herregud. Hur många domare har inte tagit ett beslut i efterhand?

Om Blackstenius hade slängt sig, hade det mycket väl kunnat bli straff och målchansutvisning. Schelin underströk att de svenska spelarna alltid har stått upp och aldrig velat filma eller förstärka situationer för att få domslut med sig.

– Kolla på vårt svenska lag. Det finns inte en jävel som gör det i vårt lag. Man har alltid stått upp in i det sista. Och man önskar någonstans att man ska blir premierad för det i slutändan. Det tåls att tänka på från domarhåll, säger hon.