Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNFoto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
 Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: PAUL CURRIE/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / PAUL CURRIE/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURESFoto: PAUL CURRIE/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / PAUL CURRIE/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
 Foto: PAUL CURRIE/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / PAUL CURRIE/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Ilskan mot Zlatans bild: "Är pinsamt"

Publicerad

Zlatan Ibrahimovic skickade en hälsning med en twist till landslaget efter bragden i Milano.

Nu anklagas Manchester United-stjärnan för att vara arrogant. 

Så fort slutsignalen ljöd i Milano och VM 2018-kvalifikationen var säkrad började spekulationerna. Kommer Zlatan Ibrahimovic göra comeback i landslaget i samband med med mästerskapet i Ryssland?  

Zlatans agent Mino Raiola ser gärna Zlatan i VM. 

"Om det är upp till mig så kommer jag leverera honom personligen", skrev han i ett sms till SportExpressen. 

Förbundskapten Janne Andersson var dock tämligen trött på frågan – det visade han under presskonferensen efter 0-0-matchen på San Siro.     

– Vi har ett lag som har utrett en bragd under det här kvalet. Prata för tusan om spelarna som har utfört det här, sa Andersson. 

 

LÄS MER: Fotbolls-VM – så här lottas grupperna.

"Det där är pinsamt"

Zlatan kunde inte hålla sig för att sätta sin egen prägel på firandet. Han la ut en bild på Twitter och Instagram på det firande landslaget tillsammans med textraden "We are Zweden".

https://twitter.com/Ibra_official/status/930202878588936192

Den här föll dock inte i god jord hos alla. Vissa såg det som ett sätt att stjäla rampljuset från de triumferande spelarna. 

"Det där är pinsamt. Han hade inte nåt att göra med Sveriges framgång och han har stulit deras glans med sitt fruktansvärda uppmärksamhetssökande. Han är inte en skön snubbe, han är en egoist. En egoist med ett värdelöst PR-team", skriver fotbollsjournalisten Ben Wills. 

"Jag är redan trött på att han får hela VM att handla om honom. Sverige var bättre utan honom", skriver Football365-skribenten Daniel Storey. 

 

LÄS MER: VM 2018 – datum, spelschema, biljetter.

"Narcissistiskt och arrogant"

"Inte likt Ibrahimovic att vilja få allt att handla om honom", skriver Tom Williams på nyhetsbyrån AFP med en god dos sarkasm. 

"Behövdes verkligen det där Z:at?", skriver brittiska sportsajten Joe. 

Och en Twitter-sökning på vilka som skrivit om Zlatans tweet visar att en stor mängd av dessa är irriterade på 36-åringens tilltag och dömer ut det som "narcissistiskt", "skamlöst" och "arrogant". 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag