Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ilskan efter tabben: "Det är en katastrof"

Kosovare Asllani.
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Anna Brolin och Jessica Samuelsson.
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

När konferencieren Fredrik Berling skulle dela ut pris till årets mittfältare på damsidan – Kosovare Asllani, årets kvinnliga fotbollsspelare – visste han inte vad hon heter i efternamn. Något som årets back, Jessica Samuelsson, rasar mot.  

– Först och främst ska alla veta vem Kosovare Asllani är och vad hon heter. Det är katastrof, säger Jessica Samuelsson. 

Kosovare Asllani har haft en urstark säsong. Tongivande i landslaget och Ligaseger med både Manchester City och Linköping. Under fotbollsgalan tilldelades hon pris för årets mittfältare och Diamantbollen, priset för årets kvinnliga spelare. Men när hon skulle ta emot pris för årets mittfältare hamnade hon i skymundan, utanför sändningstid, och prisutdelaren kunde inte hennes namn. 

LÄS MER: Dundertabben när stjärnan ska få pris

– Vi har valt att flytta priset till Årets mittfältare till för galan för att det är roligare om pristagarna är här, säger Martin Nersing, pressansvarig på TV4. 

Men Kosovare Asllani är ju här? 

– Ja, men inte Emil Forsberg, och vi försöker som sagt se till att de pris där pristagarna är på plats delas ut live i tv-sändningen. Priset till Årets back kommer till exempel att delas ut live i tv-sändningen, vilket det inte alltid gjorts.

"Det är en katastrof"

Asllani var arg över hur hon behandlats. 

– Jag hoppas att det inte är den enda anledningen. Det är lite konstigt för mittfältspositionen är oerhört viktig. Men det är inget jag tänker på, säger Kosovare Asllani.

Jessica Samuelsson vann pris för årets back. Också hon var besviken på fotbollsgalans agerande.

– Jag tycker inte det är okej. Det är för slarvigt helt enkelt. Först och främst ska alla veta vem Kosovare Asllani är och vad hon heter. Man måste vara påläst om man inte vet det i så fall. Det är en katastrof. Helt enkelt, säger Jessica Samuelsson.

När Expressen pratar med TV4:s pressansvariga igen ber han om ursäkt för det inträffade. 

– Det är oerhört olyckligt och tyvärr är det den mänskliga faktorn i det här fallet, säger Martin Nersing, pressansvarig på TV4.

LÄS MER: Asllani tar hem Diamantbollen