Thomas Ravelli. Foto: HENRIK JANSSON / HENRIK JANSSON GT/EXPRESSENThomas Ravelli. Foto: HENRIK JANSSON / HENRIK JANSSON GT/EXPRESSEN
Thomas Ravelli. Foto: HENRIK JANSSON / HENRIK JANSSON GT/EXPRESSEN
Martin Dahlin. Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSENMartin Dahlin. Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Martin Dahlin. Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Magnus Hedman. Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSENMagnus Hedman. Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Magnus Hedman. Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Zlatan på läktaren under Sveriges match mot Italien på Friends arena. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNZlatan på läktaren under Sveriges match mot Italien på Friends arena. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Zlatan på läktaren under Sveriges match mot Italien på Friends arena. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Ikonernas dom om Zlatan i landslaget

Publicerad

Zlatan Ibrahimovic eventuella landslagscomeback splittrar Sverige. 

Efter VM-avancemanget råder det delade meningar om superstjärnans framtid:

– Jag skulle vilja se Zlatan i VM, säger Magnus Hedman. 

– Ska han vara med gäller det att han underordna sig laget och Jannes tankar, säger Thomas Ravelli. 

I samma sekund som VM-avancemanget var säkrat startade spekulationerna gällande Zlatan Ibrahimovic eventuella medverkan på VM.

Frågan är infekterad, vilket inte minst Janne Andersson bekräftade under måndagens presskonferens då han inte ville diskutera stjärnan:

– Zlatan har valt att inte vara med. Det är tråkigt att sitta och prata om spelaren som inte var med när ett gäng har gjort det fantastiskt. Zlatan är fantastisk på alla sätt och vis, sa Andersson och tillade: 

– Jag går i gång på diskussionen. Prata för fan om de som har gjort det!

Dahlin träffade Zlatan i Stockholm

Martin Dahlin var på plats på Friends arena under fredagens hemmamatch, han minglade med Zlatan Ibrahimovic men pratade inte om frågan. 

 

LÄS MER: VM 2018 – datum, spelschema, biljetter

 

Nu är Dahlin diplomatisk när frågan kommer upp:

– Klart att diskussionen kommer komma upp, men det är något som vår skicklige förbundskapten får bestämmer och avgöra i slutänden, säger Dahlin.

Thomas Ravelli är mer kluven:

– Vill Zlatan underordna sig det sättet som Sverige spelar på nu, och om han kan bidra med sitt kunnande och komma tillbaka i samma slag som tidigare så finns det möjlighet, men frågan är om han själv vill. Han har tackat nej en gång. 

Vill du se honom i VM-truppen?

– Den frågan är svår att svara på. Det är Janne och laget som får bestämma det där. Men ska han vara med gäller det att han underordna sig laget och Jannes tankar, det är den viktiga biten, säger den tidigare landslagsmålvakten Ravelli.

 

LÄS MER: Fotbolls-VM – så här lottas grupperna

 

"Zlatan gör det lilla extra"

För den tidigare landslagskollegan Magnus Hedman är frågan enkel att besvara:

– Vilket lag som helst blir förstärkt av Zlatan Ibrahimovic, så är det ju. När det kommer till mästerskap behöver man ha en målvakt som gör de galna matchavgörande räddingarna och spelare som kan göra det lilla extra och där har vi Forsberg som gör det lilla extra, och Zlatan gör det lilla extra. Så jag skulle vilja se Zlatan i VM. Det är solklart. 

Patrik Andersson förstår att Zlatan Ibrahimovic engagerar, men tycker det är för tidigt att börja spekulera om en eventuell landslagscomeback.

– Vad som är viktigt nu är att Zlatan kommer tillbaka i matchspel. Sedan kommer den diskussionen aktualisera sig längre fram när man har en spelare på den nivån. Det är viktigt att han kommer tillbaka i gott slag så att han trivs med sin fotboll, säger Patrik Andersson som förstår Janne Anderssons frustration gällande Zlatans framtid i landslaget:

– Zlatan engagerar självklart, sedan har jag förståelse för att frågan ställs, och också för att Janne svarar som han gör, det är här och nu, sedan får man titta på de förutsättningarna längre fram, vad som gäller då.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag