Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ikonernas dom om Zlatan i landslaget

Thomas Ravelli. Foto: HENRIK JANSSON / HENRIK JANSSON GT/EXPRESSEN
Martin Dahlin. Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Magnus Hedman. Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Zlatan på läktaren under Sveriges match mot Italien på Friends arena. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic eventuella landslagscomeback splittrar Sverige. 

Efter VM-avancemanget råder det delade meningar om superstjärnans framtid:

– Jag skulle vilja se Zlatan i VM, säger Magnus Hedman. 

– Ska han vara med gäller det att han underordna sig laget och Jannes tankar, säger Thomas Ravelli. 

Tycker du att Zlatan ska med till VM i Ryssland?

I samma sekund som VM-avancemanget var säkrat startade spekulationerna gällande Zlatan Ibrahimovic eventuella medverkan på VM.

Frågan är infekterad, vilket inte minst Janne Andersson bekräftade under måndagens presskonferens då han inte ville diskutera stjärnan:

– Zlatan har valt att inte vara med. Det är tråkigt att sitta och prata om spelaren som inte var med när ett gäng har gjort det fantastiskt. Zlatan är fantastisk på alla sätt och vis, sa Andersson och tillade: 

– Jag går i gång på diskussionen. Prata för fan om de som har gjort det!

Dahlin träffade Zlatan i Stockholm

Martin Dahlin var på plats på Friends arena under fredagens hemmamatch, han minglade med Zlatan Ibrahimovic men pratade inte om frågan. 

 

LÄS MER: VM 2018 – datum, spelschema, biljetter

 

Nu är Dahlin diplomatisk när frågan kommer upp:

– Klart att diskussionen kommer komma upp, men det är något som vår skicklige förbundskapten får bestämmer och avgöra i slutänden, säger Dahlin.

Thomas Ravelli är mer kluven:

– Vill Zlatan underordna sig det sättet som Sverige spelar på nu, och om han kan bidra med sitt kunnande och komma tillbaka i samma slag som tidigare så finns det möjlighet, men frågan är om han själv vill. Han har tackat nej en gång. 

Vill du se honom i VM-truppen?

– Den frågan är svår att svara på. Det är Janne och laget som får bestämma det där. Men ska han vara med gäller det att han underordna sig laget och Jannes tankar, det är den viktiga biten, säger den tidigare landslagsmålvakten Ravelli.

 

LÄS MER: Fotbolls-VM – så här lottas grupperna

 

"Zlatan gör det lilla extra"

För den tidigare landslagskollegan Magnus Hedman är frågan enkel att besvara:

– Vilket lag som helst blir förstärkt av Zlatan Ibrahimovic, så är det ju. När det kommer till mästerskap behöver man ha en målvakt som gör de galna matchavgörande räddingarna och spelare som kan göra det lilla extra och där har vi Forsberg som gör det lilla extra, och Zlatan gör det lilla extra. Så jag skulle vilja se Zlatan i VM. Det är solklart. 

Patrik Andersson förstår att Zlatan Ibrahimovic engagerar, men tycker det är för tidigt att börja spekulera om en eventuell landslagscomeback.

– Vad som är viktigt nu är att Zlatan kommer tillbaka i matchspel. Sedan kommer den diskussionen aktualisera sig längre fram när man har en spelare på den nivån. Det är viktigt att han kommer tillbaka i gott slag så att han trivs med sin fotboll, säger Patrik Andersson som förstår Janne Anderssons frustration gällande Zlatans framtid i landslaget:

– Zlatan engagerar självklart, sedan har jag förståelse för att frågan ställs, och också för att Janne svarar som han gör, det är här och nu, sedan får man titta på de förutsättningarna längre fram, vad som gäller då.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!