Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ikonens utspel: "Det är en bluff"

Emil Forsberg och Marco Parolo. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Andrea Pirlo. Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/INSIDEFOTO IMAGO SPORTFOTODIENST

Förbundskaptenen Gian Piero Ventura försöker sätta press på domaren inför den avgörande returen på måndag.

Men den italienska landslagslegendaren Andrea Pirlo köper inte förbundskaptenens uttalanden.

– Det är en bluff, säger Pirlo till Sky Italia enligt AS.

Sverige skakade Italien rejält under fredagens playoff-drama på Nationalarenan i Solna. Det blev till slut svensk seger efter att Jakob Johansson avgjort matchen i den andra halvleken med ett volleyskott som letade sig in bakom Gigi Buffon.

Italienarna stod för en blygsam insats.

Många italienare har efter matchen lagt fokus på domarinsatsen, och menat att Sverige fick en fördel av den turkiske domaren Cüneyt Çakir.

 

LÄS MER: Italien–Sverige – allt du behöver veta inför returen

 

I måndagens retur på San Siro i Milano dömer spanjoren Antonio Mateu Lahoz. Och Italiens förbundskaptenen Gian Piero Ventura har redan börjat försöka sätta press.

– Jag var väldigt arg. Det brukar jag vara. Jag har inte sett alla dueller, det var en fysisk match, men jag är glad att vi vinner så mycket dueller som vi gör. Jag är inte hundra procent nöjd med domarinsatsen, sa Ventura efter matchen på Friends.

– Domaren lät matchen bli fysisk, på bekostnad av tekniken. Han hade troligen inte kontroll helt och hållet över matchen.

Pirlo: "En bluff"

Men någon sympati får Ventura inte från vare sig italienska experter eller gamla storspelare. Andrea Pirlo kommenterade nämligen Venturas utspel så här:

– Det är en bluff, säger Pirlo till Sky Italia.

– Att spela ute i Europa är inte som att spela matcher i Italien. I Italien får du frispark för minsta lilla närkamp, säger han.

Andrea Pirlo gick även hårt ut mot Venturas taktik i matchen.

– Italien var rädda som lag. Det verkade som att de spelade för 0-0. Det räcker inte med den inställningen i Europa, säger Pirlo till Sky Sport Italia enligt AS.

– Det kommer bli svårt för Ventura att hitta rätt ord att förmedla till spelartruppen. Han kommer ha två väldigt intensiva dagar framför sig, fullt av press. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!