Emil Forsberg och Marco Parolo. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNEmil Forsberg och Marco Parolo. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Emil Forsberg och Marco Parolo. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Andrea Pirlo. Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/INSIDEFOTO IMAGO SPORTFOTODIENSTAndrea Pirlo. Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/INSIDEFOTO IMAGO SPORTFOTODIENST
Andrea Pirlo. Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/INSIDEFOTO IMAGO SPORTFOTODIENST

Ikonens utspel: "Det är en bluff"

Publicerad

Förbundskaptenen Gian Piero Ventura försöker sätta press på domaren inför den avgörande returen på måndag.

Men den italienska landslagslegendaren Andrea Pirlo köper inte förbundskaptenens uttalanden.

– Det är en bluff, säger Pirlo till Sky Italia enligt AS.

Sverige skakade Italien rejält under fredagens playoff-drama på Nationalarenan i Solna. Det blev till slut svensk seger efter att Jakob Johansson avgjort matchen i den andra halvleken med ett volleyskott som letade sig in bakom Gigi Buffon.

Italienarna stod för en blygsam insats.

Många italienare har efter matchen lagt fokus på domarinsatsen, och menat att Sverige fick en fördel av den turkiske domaren Cüneyt Çakir.

 

LÄS MER: Italien–Sverige – allt du behöver veta inför returen

 

I måndagens retur på San Siro i Milano dömer spanjoren Antonio Mateu Lahoz. Och Italiens förbundskaptenen Gian Piero Ventura har redan börjat försöka sätta press.

– Jag var väldigt arg. Det brukar jag vara. Jag har inte sett alla dueller, det var en fysisk match, men jag är glad att vi vinner så mycket dueller som vi gör. Jag är inte hundra procent nöjd med domarinsatsen, sa Ventura efter matchen på Friends.

– Domaren lät matchen bli fysisk, på bekostnad av tekniken. Han hade troligen inte kontroll helt och hållet över matchen.

Pirlo: "En bluff"

Men någon sympati får Ventura inte från vare sig italienska experter eller gamla storspelare. Andrea Pirlo kommenterade nämligen Venturas utspel så här:

– Det är en bluff, säger Pirlo till Sky Italia.

– Att spela ute i Europa är inte som att spela matcher i Italien. I Italien får du frispark för minsta lilla närkamp, säger han.

Andrea Pirlo gick även hårt ut mot Venturas taktik i matchen.

– Italien var rädda som lag. Det verkade som att de spelade för 0-0. Det räcker inte med den inställningen i Europa, säger Pirlo till Sky Sport Italia enligt AS.

– Det kommer bli svårt för Ventura att hitta rätt ord att förmedla till spelartruppen. Han kommer ha två väldigt intensiva dagar framför sig, fullt av press. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag