Bänken - nästa anhalt för Ventura? Foto: IkeaBänken - nästa anhalt för Ventura? Foto: Ikea
Bänken - nästa anhalt för Ventura? Foto: Ikea
Gian Piero Ventura - utskälld i Italien. Foto: NURPHOTO - S / MATTEO CIAMBELLI/NURPHOTO/SIPA U SIPA USAGian Piero Ventura - utskälld i Italien. Foto: NURPHOTO - S / MATTEO CIAMBELLI/NURPHOTO/SIPA U SIPA USA
Gian Piero Ventura - utskälld i Italien.  Foto: NURPHOTO - S / MATTEO CIAMBELLI/NURPHOTO/SIPA U SIPA USA
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Ikeas sköna hån efter Italiens hot om bojkott

Publicerad

Italiens uttåg ut VM-kvalet fick flera italienska fans att bojkotta den svenska möbeljätten Ikea.

Efter protesterna svarade företaget med ett skämt om den italienske förbundskaptenen Gian Piero Ventura.

Redan före den avgörande playoff-matchen mellan Sverige och Italien i Milano haglade Ikea-referenserna tätt i italiensk press.

Motståndarna hånade Blågult med typiskt svenska symboler så som Pippi Långstrump, Abba och just Ikea.

Och när matchen var färdigspelad måndagskvällen hade Sverige fullbordat en bragd – samtidigt som det italienska fiaskot var ett faktum.

Efter 0-0-matchen på San Siro var det italienska folket i sorg, och många tog ut sin ilska mot det Ingvar Kamprad-grundade möbelföretaget.

Enligt Il Giornale har de itaienska fansen startat en kampanj på sociala medier för att bojkotta Ikea. Sångaren Loris Diamante skrev ett uppmärksammat meddelande till företaget, där han hotade att ta med sig så pass mycket gratis pennor att möbeljätten skulle gå i konkurs.

 

LÄS ÄVEN: Ilska mot Zlatans bild: "Det är pinsamt"

https://www.facebook.com/IKEAItalia/photos/a.112127204136.86318.71741444136/10155852365089137/?type=3&theater

Ikea skämtar – efter hot om bojkott

Nu har Ikea i Italien gått ut med en skämtsam ursäkt, efter de italienska fotbollfansens ilska.

På sin Facebooksida har de publicerat en bild på en trädgårdsbänk, och skriver:

"För att be om ursäkt ger vi den här bänken till Gian Piero".

Gian Piero syftar alltså på den italienske förbundskaptenen Gian Piero Ventura, som fått utstå stor kritik efter förlusten. Det har uppgetts att Ventura kommer att avgå från sin post vilken dag som helst.

Skämtet sprids nu snabbt i Italien och har hyllats på flera håll, bland annat av lokaltidningen L'Eco di Bergamo.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag