Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Ibland slinker det ut saker man inte menar”

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Dejan Kulusevski bänkades mot Frankrike. Efteråt uttryckte 20-åringen sin besvikelse över att han inte fick starta.

Pontus Jansson försökte tona ner uttalandet efter matchen.

– Ibland slinker det ut saker som man inte menar, säger han.

Dejan Kulusevski, 20, fick stå åt sidan när Sverige ställdes mot Frankrike hemma på Nationalarenan i Nations League. I stället fick mittfältaren komma in när Sverige låg under med ett mål när det var drygt 20 minuter kvar att spela.

Efteråt var den nyblivne Juventus-spelaren besviken när han intervjuades av C More.

– Jag tycker det är konstigt. Men man får respektera beslutet. Det är inte jag som bestämmer. Jag kom in i ett visst läge och hade hoppats på att förändra matchen, men tyvärr gick inte det i dag.

Kulusevski menade att han inte fick möjligheten att visa upp sig.

– Nej det tycker jag inte. Jag blev chockad. Det har känts jättebra på träningarna, men så är fotbollen. Det är bara att ta nya tag till nästa match.

Förbundskapten Janne Andersson kommenterade uttalandet på presskonferensen.

– Oj, nej. Jag har inte pratat med Dejan. Säger han det tycker han väl så. Jag har inte upplevt honom som så jättechockad.

Pontus Jansson om Kulusevskis uttalande

När SportExpressen efter matchen frågar Pontus Jansson hur Kulusevskis uttalande landat i landslagslägret svarar han.

– Först och främst, vad man säger efter en match, är att det ofta kan slinka ut saker som man kanske inte menar på det sättet. Dejan är en fantastisk bra spelare och det är klart att han vill starta men jag har själv inte hört eller läst vad han har sagt så jag vill inte uttrycka mig för mycket om det, säger Jansson och tillägger.

– Jag har själv känt flera gånger att jag vill spela mer både här och i klubblaget. Ibland slinker det ut saker som man inte menar på det sättet. Jag är helt säker på att Dejan och Janne har en dialog och att Janne berättat för honom varför han inte startade.

Vad bidrog Dejan med spelmässigt när han byttes in?

– Dejan är en fantastisk bra spelare. Han kommer in och tar för sig direkt. Det jag har sett av Dejan i Parma tidigare är samma, han tar alltid för sig, så det är en fantastiskt bra spelare och han har en ljus framtid. Han behöver inte stressa, jag är säker på att han kommer att starta flera landskamper framför. Han går en ljus framtid.