Foto: Anna Hã Llams / Expressen
 Foto: Anna Hã Llams / Expressen

Hysén: "Drillo får nog ta av sig stövlarna"

Publicerad

Norges förbundskapten Egil "Drillo" Olsen är inte imponerad av Zlatan Ibrahimovics 4-2-mål mot England.

Det får den svenske landslagslegendaren Glenn Hysén att reagera.

– Han får nog ta av sig stövlarna. Så jävla inskränkt kan man ju inte vara, säger han till SportExpressen.se.

Norge vann onsdagens träningslandskamp borta mot Ungern med 2–0.

Men trots segern handlar efterspelet mest om Zlatan Ibrahimovic.

Den svenske anfallsstjärnans uppvisning i 4–2-segern mot England har gett eko i en hel fotbollsvärld.

Lovorden över Ibrahimovics fjärde och sista mål i matchen verkar aldrig vilja ta slut.

Men det finns skeptiker också.

När Norges förbundskapten Egil "Drillo" Olsen fick frågor om målet dagen efter landskampen mot Ungern var han inte överdrivet imponerad.

– Jag hörde att det var en brassespark från 40 meter och tänkte "wow, är det möjligt?". När jag nu ser det så är det inte lika imponerande. Målvakten var ju inte där och utan målvakt kan man göra mål från 50 meter, säger "Drillo" till norska VG.

– Det var väl inte så svårt.

"Han får kamma sig"

När den svenske försvarslegendaren Glenn Hysén får höra om "Drillos" utspel reagerar han med förvåning.

– Han får nog ta av sig stövlarna i så fall. Herregud, så jävla inskränkt kan man ju inte vara. Alla kan ju se att det är ett kanonmål. Det är kanske inte världens snyggaste mål, men bara tanken att göra en bicykleta därifrån är ju sanslös, säger han till SportExpressen.se.

Varför tror du att han säger så då?

– Jag vet inte, det kan vara för att skapa någon sorts debatt. Jag har ingen aning.

Men du håller inte med alltså?

– Nej, herregud, han får nog kamma till sig.

"Gneta, gneta, gneta"

Det kanske hade varit läge att möta Norge i en landskamp nu?

– Ja, det hade varit riktigt gött. Jag ser "Drillo" framför mig i sina stövlar och gneta, gneta, gneta.

Men norrmännen kan i alla fall glädja sig åt 2–0-segern borta mot Ungern.

– Haha ja, precis. Men det var nog inga mål från 30 meter i den matchen, säger Glenn Hysén som har svårt att finna orden när det gäller Zlatan Ibrahimovic:

– Vad fan säger man? Gubben är från en annan planet. Vem fan kommer på att göra en bicykleta i det läget? Människan är jävligt annorlunda än alla andra. Kan han bli så mycket bättre egentligen?

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag