Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hyllas: ”Han är en av de största talangerna”

Foto: BALLESTEROS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: AMAIA ZABALO / BILDBYRÅN

Sverige står inför en stekhet EM-kvalmatch mot Norge som skuggar bakom i tabellen. 

Då passar Martin Ödegaard på att hylla Alexander Isak. 

– Han är absolut en av de största talangerna jag spelat med, säger han.

På söndag möts Sverige och Norge återigen i EM-kvalet. När det begav sig i våras slutade matchen mellan nationerna 3-3 och de norska spelarna har varit tydliga med att de åker till Sverige för att ta alla tre poäng den här gången. 

– Vi visade i stora delar av hemmamatchen att vi är på samma nivå som dem och vi var dessutom bättre än dem i långa perioder. Vi har visat att vi absolut kan slå dem, så vi ska åka till Stockholm och försöka göra det, säger Martin Ödegaard till norska Dagbladet. 

Dessutom pratar han gott om sin nyblivne lagkamrat Alexander Isak. 

– Han är giftig. Om han spelar måste vi hålla koll på honom, han är särskilt farlig när han får bollen rättvänd. Det är någonting vi måste se upp med, säger Ödegaard som däremot inte vill dela med sig av om han givit Lagerbäck några särskilda tips inför mötet. 

– Det tar vi internt, säger han.

Ödegaard: ”En av de största”

Dagbladet frågar hur stor talang han skulle säga att Isak är, och norrmannen sparar inte på lovorden.

– Han är absolut en av de största talangerna jag spelat med. Han är riktigt bra och kommer att bli en klasspelare, säger Ödegaard.

Han berättar även att de båda talangerna har pratat med varandra om det här mötet - och att han kanske kommer att skicka ett sms för att hetsa lite inför matchen.

– Ja, vi har pratat lite om matchen och vad som väntar, det kommer att bli kul. Jag kommer nog skicka något sms till, säger han.