Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hyllas stort: ”Det var nästan lite overkligt”

Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Efter utmärkelsen som ”världens bästa talang” blickar Hanna Bennison framåt.

Först ska studenten tas, sen ska hon ta en plats i OS-truppen.

– Det var nästan lite overkligt och inget jag hade förväntat mig. Det var jättekul att få den utmärkelsen, säger Hanna Bennison

Hanna Bennison har länge setts som en av Rosengård och Sveriges största talanger. Men efter att ha fått utmärkelsen ”världens bästa talang” i den ansedda tidningen Goal, har även omvärlden fått upp ögonen för henne.

– Det var nästan lite overkligt och inget jag hade förväntat mig. Det var jättekul att få den utmärkelsen, säger Bennison.

Hon fortsätter:

– Det är klart man har fått lite mer uppmärksamhet och lite från andra klubbar också, så det är jättekul.

Men 18-åriga Bennison har inga tankar på att söka sig vidare från Rosengård än. Först ska studenten tas.

– Just nu trivs jag väldigt bra i Rosengård och känner mig trygg där, men det är klart tankarna finns om att flytta utomlands. Jag har alltid sagt lite till mig själv att jag ändå vill bli klar med skolan innan jag flyttar.

Hanna Bennison om framtiden

Hon är inte stressad att flytta utomlands då kontraktet sträcker sig över säsongen 2022. Men Bennison slänger ändå ett getöga mot andra större ligor.

– Just nu trivs jag väldigt bra i Rosengård och känner mig trygg där, men det är klart tankarna finns om att flytta utomlands. Den engelska ligan är intressant. Det är bra lag där och många roliga och jämna matcher.

Allt har dock inte varit guld och gröna skogar för den unga talangen. Förra året var ett jobbigt år med många bekymmer. Nu blickar hon mot framtiden och en plats i OS-truppen.

– Förra året var en tuff period för mig, både med skada och med Corona. Det var också min första större skada, så det var väldigt tufft. Men nu har jag tagit mig igenom det och lärt mig väldigt mycket.

Hon fortsätter:

– Jag tror ändå att det finns en chans att komma med i OS-truppen, och jag kommer jobba väldigt hårt för att ta mig dit. Men sen vet jag också att konkurrenssituationen är väldigt hård i år. Det blir tufft, säger Bennison.