Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hyllar Lindelöf efter bilderna: ”Är smart”

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

TORSHAMN/STOCKHOLM. Victor Nilsson Lindelöf såg till att hålla nollan mot Färöarna - och mycket mer därtill. 

Den svenska försvarsstjärnan var ute på flera offensiva räder och fick dessutom göra ett mål. 

– Vigge är skön, säger Janne Andersson. 

Senast Victor Nilsson Lindelöf spelade för Sveriges landslag var mot Ryssland i Nations League. Det slutade med ett mål för Manchester Unitedspelaren. 

Nu var han - efter att ha missat landslagssamlingen i mars - tillbaka i landslaget. Och tillbaka i målprotokollet. 

Efter Alexander Isaks 1-0 och 2-0 var det Nilsson Lindelöf som stod rätt och vackert dunkade in 3-0 i målvaktens första hörn. 

– En helt okej träff.  Men den gick i mål, det var viktigast. Men det är kul att få hjälpa till med det också, jag gör inte mål så ofta, säger han. 

Du har ju gjort mål i två raka landskamper? 

– Två raka. Det händer inte ofta, men det är väldigt kul. 

”Lindelöf gillar anfallsspel”

Och det var inte bara målet. Lindelöf tog chansen att sticka framåt när han kunde. Vid ett kontringstillfälle i den första halvleken for han framåt som att han vore en bil på en dragracing-bana och var en lite mer precis pass i från att även noteras för en assist. 

Förbundskapten Janne Andersson drar på smilbanden när han får frågan om Lindelöfs minst sagt aktiva återkomst till landslaget. 

– Vigge är skön. Han går fram när han får chansen. Han ska göra det, han är smart. har bra teknik och har fria tyglar. Jag vill att han ska vara där mittbackar är oftast, men han gillar anfallsspel, säger Andersson.