Foto: Carl Sandin
 Foto: Carl Sandin

Hon kan bli nästa svensk i Paris SG

Publicerad

ALBUFEIRA. Sofia Jakobsson kan bli klubbkamrat med Kosovare Asllani.

Paris Saint-Germains tränare – Farid Benstiti – har träffat Jakobsson under Algarve Cup och var också på Sveriges segermatch mot Danmark i går.

– PSG är en bra klubb med många fantastiska spelare, säger den 23-åriga landslagsmittfältaren.

Farid Benstiti var tränaren som tog Lotta Schelin till Lyon. Fransmannen var också, efter att han bytt till Rossijanka, den som fick Sofia Jakobsson att flytta från Umeå IK till den ryska klubben.

Sedan två år är Benstiti tränare för PSG och har sett till att locka Kosovare Asllani till Paris. Nu tyder mycket på att Benstitis och Jakobssons vägar korsas igen.

I tisdags eftermiddag träffades nämligen de två på det svenska spelarhotellet i Albufeira för ett långt möte.

Benstiti befann sig också på Estadio Muncipal de Albufeira, när Sverige i går kväll besegrade Danmark med 2–0 i öppningsmatchen i Algarve Cup.

"Pratar gott"

Kosovare Asllani höll sig framme i den 15:e minuten, efter att Nilla Fischer nickat i ribban, och kunde slå in det första målet. Sedan ökade Charlotte Rohlin på till 2–0 tre minuter senare.

När SPORT–Expressen efter matchen samtalar med ”Kosse”, förnekar hon inte att hon och Jakobsson kan bli klubbkamrater till sommaren.

Då går nämligen Jakobssons kontrakt med tyska Cloppenburg ut.

– Jag pratar gott om mina svenska landslagskompisar med Benstiti, och möjligheten finns att Sofia hamnar i Paris. Men jag vill inte kommentera vad hon kan tillföra vårt spel förrän det eventuellt blir klart, säger Asllani.

Sundhage stöttar

Sofia Jakobsson själv väljer i nuläget att ligga lågt.

– Cloppenburg är ett bottenlag. Jag får ta mycket ansvar både offensivt och defensivtoch det är rätt slitsamt. Jag har pratat med Farid, men det är inga kontraktsförhandlingar än, förklarar Jakobsson.

– Han gillar mig jättemycket och Paris är en bra klubb. De har många fantastiska spelare och sådana är det alltid kul att spela med.

Pia Sundhage tror att Jakobsson skulle ”må bra av en flytt från Tyskland”.

– Ju bättre medspelare du har, desto mer spännande kan det bli för Sofia. I Cloppenburg känns det nog ensamt för henne på topp, säger den svenska förbundskaptenen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag