Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Hon får anpassa sig, jag anpassar mig inte"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Andreas L Eriksson

Zlatan Ibrahimovics stora tv-spelsintresse är ingen hemlighet.

I en intervju inför släppet av Microsofts nya spelkonsol Xbox One har svensken talat ut om sina spelvanor, om rummet som bara han har tillträde till – och om hur sambon Helena Seger fått förlika sig med hans viktigaste hobby.

– Hon måste anpassa sig efter mig, jag anpassar mig inte efter henne, säger Zlatan i intervju med Youtube-profilen Diablox9. 

Spelkonsolen Xbox One släpps i Frankrike den 22 november.

Och för att skapa uppmärksamhet kring släppet av maskinen valde tillverkaren Microsoft att anlita Zlatan Ibrahimovic som konsolens officiella ambassadör.

Zlatan skrev själv om uppdraget på Twitter tidigare i veckan. 

I samband med ambassadörskapet har Paris Saint-Germain-stjärnan ställt upp på en intervju med Diablox9, en användare på Youtube som bevakar tv-spelsområdet.

"Måste anpassa sig"

I intervjun berättar Zlatan om sina spelvanor.

– Jag spelar i mitt eget rum. Och jag vill inte störa min fru, så om jag kommer hem sent går jag direkt dit. Senaste gången jag spelade körde jag till fyra på morgonen, säger Zlatan i intervjun. 

Zlatan säger att hans tv-spelsrum är hans fristad i hemmet.

– De kommer inte in dit. Kanske min son, men inte min fru. Bara om vi ska äta, säger han.

Sambon Helena Seger har förlikat sig med makens besatthet, menar Zlatan.

– Min fru måste anpassa sig efter mig, jag anpassar mig inte efter henne. Men hon har lärt sig. Efter tio år tillsammans har hon lärt sig att mitt tv-spel är viktigt för mig, säger han.

– Jag försöker lära mina barn att spela. Man lär sig fokusera med spel. Och det är ett ögonblick då man kan slappna av. Och mina barn är väldigt aktiva. De sprider kaos var de än går, vilket är naturligt, för de är barn.

"Svär väldigt mycket"

För att få tag på spelen utan att dra uppmärksamhet till sig utnyttjar Zlatan familjekontakter.

– Jag skickar min bror för att köpa de nya spelen. Jag ger honom en lista. Jag går inte själv till butiken, för om jag gör det kommer folk att bli misstänksamma.

Helst spelar Zlatan online – där han också får tillfälle att kommunicera med andra spelare via mikrofon.

– Jag gillar att reta vissa spelare, för många har stora munnar. Så pratar med dem. Jag svär väldigt mycket. Jag lever i min egen värld, säger han.

"Kommer från ghettot"

Zlatan har i sin självbiografi berättat om hur han träffade en vän, en börsmäklare som han kallar "D" via onlinenätverket Xbox Live.

– Han kommer till matcher i Paris och vi träffas i Stockholm när jag är där. Men jag använder hans namn i spelet när jag pratar med honom, inte hans riktiga namn. Jag har presenterat honom för min familj. Jag kommer från ghettot, han kommer från ett fint område, men vi har något gemensamt och det är spelen, säger han.


FOTNOT: I intervjun, som genomfördes på engelska, använder Zlatan ordet "wife" om sin sambo Helena Seger, trots att de tekniskt sett inte är gifta. Men vi har valt att vara trogna det faktiska och korrekta citatet.