Foto: ERIK SIMANDER / BILDBYRÅNFoto: ERIK SIMANDER / BILDBYRÅN
 Foto: ERIK SIMANDER / BILDBYRÅN
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅNFoto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
 Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Henrik Larsson får tv-jobb under VM

Publicerad

Henrik Larsson är klar för VM.

Den svenske fotbollsikonen åker till Ryssland som expert i brittiska ITV:s sändningar – tillsammans med Gary Neville och Ryan Giggs, skriver Daily Mirror.

Henrik Larsson spelade tre VM-slutspel för Blågult mellan åren 1994 och 2006.

Nu är han klar för ett fjärde VM – som expert. Men inte för SVT eller TV4 som har rättigheterna för de svenska sändningarna, utan för brittiska ITV, skriver Daily Mirror.

Enligt den engelska tidningen kommer den svenske 46-åringen arbeta tillsammans med andra fotbollsprofiler som Gary Neville, Ryan Giggs, Roy Keane och Slaven Biliic.

Henrik Larsson klar som VM-expert i tv

Precis som i Sverige delas mästerskapet mellan två tv-kanaler, nämligen public service-kanalen BBC och ITV. Den senast nämnda kommer att sända 23 gruppspelsmatcher från Ryssland och ytterligare nio i slutspelet. 

Det är dock oklart hur Henrik Larssons arbetsuppgifter kommer se ut rent konkret.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag