Foto: NURPHOTO - S / MATTEO CIAMBELLI/NURPHOTO/SIPA U SIPA USAFoto: NURPHOTO - S / MATTEO CIAMBELLI/NURPHOTO/SIPA U SIPA USA
 Foto: NURPHOTO - S / MATTEO CIAMBELLI/NURPHOTO/SIPA U SIPA USA
Foto: FRANK AUGSTEIN / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: FRANK AUGSTEIN / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: FRANK AUGSTEIN / AP TT NYHETSBYRÅN

Hemliga bråket – i det italienska laget

Publicerad

Italien skakades av ett internt bråk inför den avgörande matchen mot Sverige. 

Redan efter förlusten i Stockholm ska förbundskaptenen Gian Piero Ventura ha skällt ut sina spelare i omklädningsrummet och hotat med att avgå. 

Enligt Football Italia så tvingades några av de äldre spelarna i truppen agera fredsmäklare och se till att Ventura stannade över hela playoffspelet. 

Jakob Johanssons mål på Friends arena och det svenska landslagets heroiska defensiv på San Siro såg till att Blågult avancerade till VM i Ryssland - och att Italien missar VM för första gången sen 1958. 

Den som blivit utpekad som syndabock i landet är förbundskaptenen Gian Piero Ventura. Ventura har länge varit ifrågasatt i Italien, men många som menar att hans laguttagningar är direkt underliga. 

Hemliga bråket i Italien inför avgörandet

Och det är inte bara fansen som har reagerat på det. För enligt Football Italia så uppstod det bråk mellan Ventura och spelarna efter Italiens 0-1-förlust på Friends arena i fredags. 

I omklädningsrummet efter matchen så föreslog ett antal spelare att de borde göra förändringar i uppställningen och dessutom ge andra spelare chansen. 

Ventura ska ha reagerat häftigt på spelarnas uppror och skrikit: "då får ni ta ut laget" innan han hotade med att avgå inför den avgörande returen på måndagskvällen. 

Nya vändningen för Ventura - ska nu avgå

Några av de äldre spelarna i truppen fick då gå in och lugna ner den hätska stämningen. 

Enligt Football Italia så ledde intermezzot i omklädningsrummet inte till några förändringar spelmässigt. Tvärtom så blev Ventura än mer fast i sin övertygelse att Italien skulle spela så som han ville. 

Och han fick fart på sitt lag i returen, men de lyckades inte göra mål och de missar VM. Efter matchen var det många som förväntade sig att Ventura skulle avgå, men på presskonferensen så sa Ventura att han först skulle diskutera saken med det italienska förbundet. 

Men, i en väldigt snabb intervju med italienska Le Lene på tisdagen, så får Ventura frågan: "Ska du avgå? Lovar du?". Varpå Ventura svarar: "ja". 

https://twitter.com/redazioneiene/status/930422488781254656
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag