Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hemliga bråket – i det italienska laget

Foto: NURPHOTO - S / MATTEO CIAMBELLI/NURPHOTO/SIPA U SIPA USA
Foto: FRANK AUGSTEIN / AP TT NYHETSBYRÅN

Italien skakades av ett internt bråk inför den avgörande matchen mot Sverige. 

Redan efter förlusten i Stockholm ska förbundskaptenen Gian Piero Ventura ha skällt ut sina spelare i omklädningsrummet och hotat med att avgå. 

Enligt Football Italia så tvingades några av de äldre spelarna i truppen agera fredsmäklare och se till att Ventura stannade över hela playoffspelet. 

Jakob Johanssons mål på Friends arena och det svenska landslagets heroiska defensiv på San Siro såg till att Blågult avancerade till VM i Ryssland - och att Italien missar VM för första gången sen 1958. 

Den som blivit utpekad som syndabock i landet är förbundskaptenen Gian Piero Ventura. Ventura har länge varit ifrågasatt i Italien, men många som menar att hans laguttagningar är direkt underliga. 

Hemliga bråket i Italien inför avgörandet

Och det är inte bara fansen som har reagerat på det. För enligt Football Italia så uppstod det bråk mellan Ventura och spelarna efter Italiens 0-1-förlust på Friends arena i fredags. 

I omklädningsrummet efter matchen så föreslog ett antal spelare att de borde göra förändringar i uppställningen och dessutom ge andra spelare chansen. 

Ventura ska ha reagerat häftigt på spelarnas uppror och skrikit: "då får ni ta ut laget" innan han hotade med att avgå inför den avgörande returen på måndagskvällen. 

Nya vändningen för Ventura - ska nu avgå

Några av de äldre spelarna i truppen fick då gå in och lugna ner den hätska stämningen. 

Enligt Football Italia så ledde intermezzot i omklädningsrummet inte till några förändringar spelmässigt. Tvärtom så blev Ventura än mer fast i sin övertygelse att Italien skulle spela så som han ville. 

Och han fick fart på sitt lag i returen, men de lyckades inte göra mål och de missar VM. Efter matchen var det många som förväntade sig att Ventura skulle avgå, men på presskonferensen så sa Ventura att han först skulle diskutera saken med det italienska förbundet. 

Men, i en väldigt snabb intervju med italienska Le Lene på tisdagen, så får Ventura frågan: "Ska du avgå? Lovar du?". Varpå Ventura svarar: "ja". 

https://twitter.com/redazioneiene/status/930422488781254656
Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!