Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hedlund hjälte när Sverige vann igen

Janne Andersson kommenterar truppen till Januariturnén.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Simon Hedlund blev hjälte när Sverige tog en ny 1-0-seger i januariturnén.

Hedlund kom fri med målvakten och rullade in matchens enda mål mot Kosovo.

– Det kändes som att vi var lite ringrostiga när man såg våra aktioner jämfört med deras, säger Sveriges förbundskapten Janne Andersson till TV4 efter matchen.

Sverige inledde januariturnén med att besegra Moldavien med 1-0 och under söndagseftermiddagen var det dags för den andra matchen när Kosovo stod för motståndet. 

Matchen blev händelsefattig och båda lagen hade problem med att skapa målchanser under den större delen av matchen. Kosovo hade den hetaste målchansen innan Sverige till slut avgjorde med kvarten kvar av matchen.

Superräddning av Abrahamsson

Det såg länge ut som att Peter Abrahamssons monsterräddning halvvägs in i den första halvleken skulle rädda ett oavgjort resultat för Sverige. Flamur Kastrati fick då stå helt ostörd i Sveriges straffområde och nickade mot mål. Abrahamsson kom då ut, gjorde sig stor och fick upp en hand i sista stund och styrde nicken till hörna.

Matchens enda mål kom till sist i den 75:e minuten när Simon Hedlund kom fri med Visar Bekaj i Kosovos mål efter en fin lyftning från Darjan Bojanic. Hedlund var då kall och rullade bollen under målvakten med en yttersida.

Hedlund missade sedan chansen att göra 2-0 i matchens sista minut när han fick ett nytt friläge. Den här gången försökte han däremot spela bollen i sidled i stället för att avsluta själv och Kosovos målvakt kunde fånga bollen enkelt.

Janne Andersson: ”Helhet som inte är tillräckligt bra”

Sveriges förbundskapten Janne Andersson tyckte inte att Sverige kom upp i nivå under matchen.

– Det kändes som att vi var lite ringrostiga när man såg våra aktioner jämfört med deras. Sedan vinner vi med 1-0 och då kan man förlåta och glömma lite men som helhet hade jag hoppats på en bättre match, säger Andersson till TV4.

– Det är inte en eller två spelare som faller ur, det är en helhet som inte är tillräckligt bra. 

Förbundskaptenen är däremot nöjd med att Sverige lyckades vinna matchen.

– Det är två segrar med 1-0 och inget som sprakar. Vinner man matcher gör man det bra och många spelare har visat att de förstått vad vi är ute efter.