Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Har sagt att hon får lösa det själv”

Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MARTIN RICKETT / STELLA PICTURES / PA

Magdalena Eriksson, 27, är till vardags lagkapten i den engelska toppklubben Chelsea, där nu även flickvännen, den danska stjärnan Pernille Harder, 27, spelar. 

Nu berättar Eriksson om den första tiden tillsammans efter år av distansförhållande. 

– På ett personligt plan har det varit otroligt, otroligt kul just att äntligen få vara tillsammans igen som vi velat.

London och Chelsea har varit Magdalena Erikssons hem sedan 2017. Inför den här säsongen har klubben visat att man satsar mer än någonsin på sitt damlag. Bland annat genom att värva den danska superstjärnan Pernille Harder för vad som ska vara en rekordsumma. 

Den danska tidningen DR har tidigare uppgett att Wolfsburg fick omkring 3,6 miljoner kronor för stjärnan.

– Jag hade ingen aning om att det skulle bli en sån kapprustning inför den här säsongen. Det känns så jäkla kul, inspirerande. Jag skulle inte vilja vara någon annanstans. Det är i England man vill vara som damfotbollsspelare, säger Magdalena Eriksson efter tisdagens träning med landslaget inför torsdagens EM-kval mot Ungern. 

Pernille Harder är inte bara Chelseas nya stjärnvärvning utan även Magdalena Erikssons flickvän. Efter flera år är det nu slut med distansförhållande. 

Hur har den första tiden varit sen Pernille kom till England?

– På ett personligt plan har det varit otroligt, otroligt kul just att äntligen få vara tillsammans igen som vi velat. Sen har det varit väldigt intensivt så det har egentligen bara varit en och en halv vecka och sen kom vi hit. Men jag är bara jätteglad att allt kommit på plats, framför allt för Pernilles personliga skull för hon ville verkligen ha en ny utmaning, säger Magdalena Eriksson. 

”Hoppas att ligan fortfarande är jämn och tuff”

Hon säger också att hon låter flickvännen lösa det mesta på egen hand. 

– Jag har faktiskt lämnat henne ganska mycket för sig själv i början och sagt att du får lösa det själv när du är på anläggningen och fråga och lära känna folk. Hon är en väldigt lätt person så hon har kommit in i det väldigt snabbt. Sen har hon bara varit en vecka i träning så det är klart att det kommer ta lite tid, just det fotbollsmässiga.

Magdalena Eriksson hyllar den engelska fotbollen och utvecklingen som verkligen tagit fart efter att redan etablerade herrklubbar börjat satsa på sina damlag. Samtidigt vann Chelsea sin senaste match mot Bristol med hela 9-0.

Hur är det att spela matcher där siffrorna blir så pass stora?

– Det blir ju förhoppningsvis bara enskilda matcher där det blir såna resultat, där man kommer i en tidig ledning. Jag hoppas att ligan fortfarande är jämn och tuff och att det inte blir för mycket såna här resultat. Bristol är ju ett lag som kanske inte investerat lika mycket som alla andra, så vi visste på förhand att det skulle vara en på papperet lättare motståndare. Sen när vi får göra fem byten och kan sätta in pigga spelare som bara vill in och visa vad de kan göra. Då kan det lätt bli så här. 

Sverige möter Ungern 17 september och Island 22 september i EM-kvalet.

Så ska Sverige ta sig till EM