Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Har gjort det väldigt bra den sista tiden”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

I dag presenterades förbundskapten Peter Gerhardsson truppen till de två sista matcherna inför OS. 

Då är Emma Berglund tillbaka i landslaget efter fyra år. 

– Vi tycker att Emma har spelat på en väldigt hög nivå den senaste tiden, säger Gerhardsson. 

Nästa vecka samlas det svenska damlandslaget i fotboll för att påbörja förberedelserna inför OS i Tokyo som börjar 21 juli. 

Sverige kommer under lägret i Kalmar att spela två landskamper. Först ut är Norge den 10 juni följt av Australien den 15:e. 

– Det är två riktigt bra matcher som väntar, dessutom med folk på läktaren, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

På tisdagen presenterade Gerhardsson truppen till lägret. Och det är flera spelare som efter skada är tillbaka i truppen, en av dem är Rosengårds Nathalie Björn. 

– Det är en meriterad trupp vi har och det börjar bli svårare och svårare att ta sig in. Men Nathalie Björn har gjort det bra den senaste tiden, säger Gerhardsson. 

Avbräck i försvaret

Samtidigt bekräftades SportExpressens avslöjande att Nilla Fischer inte är med då hon och frun Mika Fischer väntar sitt andra barn. På försvarssidan saknas även Linda Sembrant som ådrog sig en svår knäskada tidigare i vår och därmed också missar OS. 

Nu väljer förbundskapten Peter Gerhardsson att ta ut Emma Berglund, Rosengård, som inte spelat i landslaget sedan 2017. 

– Emma har hela tiden funnits med när vi har diskuterat, sen har hon haft en del skador som gjort att hon inte kunnat vara med och konkurrera. Och när hon inte har varit med har de som spelat gjort det väldigt bra, det är hela tiden en konkurrenssituation. 

Under inledningen av säsongen har Emma Berglund spelat tillsammans med Glódís Perla Viggósdóttir i Rosengård. 

– Hon presterat väldigt bra senaste tiden, nu är hon med för att hon är bra och tillhör de bästa i Sverige. Det ska bli kul att se henne i spel igen. 

Den slutgiltiga truppen till OS meddelar förbundskapten Peter Gerhardsson den 22 juni. 

Hur många i den här truppen får vi se i en OS-trupp?

– Många, hoppas jag. För då visar vi att vi tagit ut rätt den här gången. Det är 25 spelare nu och till OS åker vi 18 plus fyra reserver. Det är några till som kan vara med och konkurrera förutom de 25 i den här truppen. 

Svenska truppen till matcherna mot Norge och Australien

Målvakter: Jennifer Falk, Häcken, Hedvig Lindahl, Atlético Madrid, Zecira Musovic, Chelsea.


Försvarare: Magdalena Eriksson, Chelsea, Amanda Ilestedt, Bayern München, Emma Kullberg, Häcken, Emma Berglund, Rosengård, Jonna Andersson, Chelsea, Hanna Glas, Bayern München, Julia Roddar Washington Spirit, Nathalie Björn, Rosengård.


Mittfältare och anfallare: Caroline Seger, Rosengård, Filippa Curmark, BK Häcken, Kosovare Asllani, Real Madrid, Sofia Jakobsson, Real Madrid, Lina Hurtig, Juventus, Olivia Schough, Rosengård, Stina Blackstenius, Häcken, Fridolina Rolfö, Wolfsburg, Hanna Bennison, Rosengård, Filippa Angeldahl, Häcken, Johanna Rytting Kaneryd, Häcken, Madelen Janogy, Hammarby, Julia Zigiotti Olme, Häcken, Rebecka Blomqvist, Wolfsburg.

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Få 100 kr i bonus – bli kund och spela på sport!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset