Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här förklarar Danmark "krig" mot Sverige

Pippis flätor klipps av.
Foto: Danska Kanal 5
Kungens ansikte eldas upp.
Foto: Danska Kanal 5
Pippi halshuggs
Foto: Danska Kanal 5
Abba- och Ace of Base-skivor eldas upp.
Foto: Danska Kanal 5

En cigarett som fimpas i kung Carl Gustafs ansikte och en Pippi som blir halshuggen.

Danska Kanal 5:s psykningsfilm inför EM-playoffen lär röra upp en hel del känslor.

– Först tänkte vi göra samma sak och driva med Danmarks nationalikoner, men vi hittade inga, säger Emir Osmanbegovic, sportchef på Discovery Networks Sverige.

Det är bara dagar kvar till playoff-mötet mellan Sverige och Danmark går in i sin första akt. På lördag är det avspark på Friends arena och storstjärnor som Zlatan Ibrahimovic och Nicklas Bendtner kliver ut på gräsmattan.

En plats i EM nästa år ligger i potten – och känslorna är redan i gungning mellan grannationerna.

På danska Kanal 5 verkar rivalstämningen var extra hög. De har gjort en reklamfilm inför matchen utifrån ett enkelt koncept.

Eldar upp Abba-skivor

På 29 sekunder som filmen varar försöker de solka ner så många svenska nationalklenoder som möjligt. Och de hinner ta sig igenom en hel del.

I reklamen sitter en liten flicka i sitt rum och klipper huvudet av en docka av Pippi Långstrump samtidigt som hon nynnar Georg Riedels klassiska ledmotiv. I en senare sekvens eldar man upp Abba och Ace of Base-skivor, bara för att senare hysta ner Ikea-möbler i en container.

I en sekvens som lär uppröra många rojalister fimpas en cigarett på ett foto av kung Carl Gustaf XVI.

Nu väntar vi alla på uppföljaren: vad blir svenska Kanal 5:s replik?

– Jag tycker att det är kul att de gör det, nu är fajten i gång på riktigt. Först tänkte vi göra samma sak och driva med Danmarks nationalikoner, men vi hittade inga, säger Emir Osmanbegovic, sportchef på Discovery Networks Sverige och fortsätter:

– Men vi förstår att de är övertända. Det är stort för lillebror att spela mot Sverige och få möta en sån världsspelare som Zlatan Ibrahimovic.


#MEREENDENKAMP

Kun Sverige står i vejen for EM i Frankrig!Hvordan knækker vi svensken?#MereEndEnKampPå lørdag fra 10.00 på Kanal 5.

Posted by Kanal 5 on den 10 november 2015